Sesiunea de primire a proiectelor pentru procesarea produselor agricole, prelungită

De Simona Albinaru
Sesiunea de primire a proiectelor pentru procesarea produselor agricole, prelungită
© Produse agricole procesate
Proiectele de investiţii se pot depune până la sfârşitul acestei luni. Alocarea bugetară stabilită pentru sesiunea 2016 este de 37,5 milioane de euro.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a prelungit sesiunea de depunere a proiectelor de investiții prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole”, aferentă Submăsurii 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)”, până la data de 31 ianuarie 2017, ora 16:00.

Valoarea maximă a sprijinului acordat prin intermediul Schemei GBER aferentă sM 4.2 este de până la 2.500.000 euro/proiect pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat. De asemenea, menționăm că pragul de calitate lunar pentru perioada de depunere 1 – 31 ianuarie este de 15 puncte. Până în acest moment, AFIR a primit 50 de solicitări de finanțare în valoare totală nerambursabilă de aproximativ 31,7 milioane de euro. Disponibilul rămas pentru depunere în limita plafonului de 200% din alocarea bugetară (respectiv 75 milioane de euro) este în valoare de aproximativ 43,3 milioane de euro.

Obiectivul general ale Schemei de ajutor de stat GBER 4.2 vizează îmbunătăţirea nivelului general de performanţă al întreprinderilor, prin creşterea competitivităţii celor care realizează investiţii în sectoarele economice, eligibile, menționate în Anexa 4 la Ghidul Solicitantului. „Toți cei interesați să depună proiecte pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole pot consulta pe pagina oficială de internet a Agenției (www.afir.info) Ghidul Solicitantului aferent Schemei GBER pentru sM 4.2”, a precizat Cristian Buzlea, directorul OJFIR Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !