Sesizări „sensibile” la ISS

3Comentarii
Sesizări „sensibile” la ISS
ORADEA – În jur de 30 de sesizări. Cam atâtea plângeri sunt depuse lunar la sediul Inspecţiei Sanitare de Stat Bihor. Plângeri mai mult sau mai puţin întemeiate. Asta depinde de starea de spirit a reclamantului.

În general, potrivit afirmaţiilor dr. Corina Fonoage, şef Serviciu ISS Bihor, 60% dintre acestea nici măcar nu sunt probleme legate de sănătatea publică. „Rezolvarea multora dintre ele ar reveni în responsabilitatea Direcţiei Veterinare sau a altor instituţii abilitate, şi nu a noastră.

Dar din moment ce le primim, trebuie să mergem să verificăm la faţa locului despre ce este vorba. Apoi trebuie întocmit un proces-verbal, în baza căruia trimitem răspunsul reclamantului”, explică dr. Fonoage. De multe ori inspectorii bat drumul degeaba, alteori reclamaţiile se axează pe creşterea animalelor de casă, în privinţa cărora nu există deocamdată nici o reglementare.

Reclamaţii a la Bihor
Subiectele sesizărilor sunt dintre cele mai variate: zgomotul produs de muzica din baruri, cocinele de porci ori animalele de companie. Cele mai multe plângeri sunt depuse de către cetăţenii contrariaţi din cauza mirosurilor mai puţin plăcute care vin de la vecini.

„Nu mai pot să suport mirosul care vine de la pizzeria de peste drum”, se plânge un reclamant. Altul este mult mai pornit pe vecinul lui, care „nu face curăţenie şi creşte la el în casă papagali, gâşte şi râme…”. Femeile sunt mult mai „sensibile”: „Nu mai pot rezista din cauza mirosului care mi-a pătruns în apartament. Vecina mea de deasupra şi-a întins hainele pe balcon şi tot mirosul vine la mine în casă”, declară în scris o orădeancă.

Alţii se confruntă cu probleme mult mai grave: „Există mai multe antene situate în Piaţa 1 Decembrie. Blocul nostru e foarte aproape, şi din această cauză pe scara noastră au murit şase persoane în ultimul timp”, susţine un orădean.

Multe sesizări sunt însă legate de animalele de companie: „La etajul IV, deasupra mea, o persoană deţine un câine Doberman, care face pipi pe balcon şi curge tot la mine”, se arată într-o sesizare primită nu demult pe adresa ISS.

Borz Viorica3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor