Sesizaţi online frontieriştii incorecţi

22Comentarii
ORADEA – Vizitatorii portalului Bihor Online (www.bihon.ro)  sunt aşteptaţi să posteze pe forumul ataşat acestui articol abuzuri ale poliţiştilor de frontieră sau cazuri de corupţie.

Cei care cunoscut astfel de cazuri pot, chiar sub protecţia anonimatului, să ne aducă la cunoştinţă cât mai multe informaţii despre poliţiştii de frontieră corupţi, începând de la nume, funcţia şi locul unde îşi desfăşoară activitatea, până la fapte de corupţie şi averi. Reporterii Jurnalului bihorean vor folosi informaţiile ca punct de plecare în documentarea unor materiale legate de corupţia de la frontieră. Totodată, vom prelua, vom verifica şi vom înainta informaţiile primite către DGA şi DNA şi vom monitoriza demersul anchetei. Iniţiativa a venit chiar la sugestia unor poliţişti de frontieră care s-au considerat nedreptăţiţi de materialele noastre, în ideea în care – susţin aceştia – ar exista poliţişti de frontieră mult mai corupţi decât ei şi despre care nu s-a scris niciodată.

Combatere prin fapte
În anul 2005, şeful Poliţiei de Frontieră, chestorul Nelu Pop, a făcut mai multe vizite la Oradea. De fiecare dată a vorbit cu determinare despre demersurile făcute pentru stârpirea corupţiei la graniţă.
Nu mai admitem ca angajaţii noştri să aibă un comportament nepotrivit cu cetăţenii şi nu vom tolera nici un fel de abatere”, a asigurat chestorul. Însă chiar în timpul unei vizite de imagine făcute în ianuarie 2006 la Oradea, agentul Nicolae Onaca, din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor, a fost prins de anchetatori, după ce le-a promis unor cetăţeni din Republica Moldova că le va facilita trecerea frontierei contra unei sume de bani. Cazul a fost ţinut secret pe timpul vizitei făcute de şeful IGPF în Bihor. Mai mult, acesta a fost mediatizat abia după ce presa a aflat din surse neoficiale despre incident şi la câteva ore după ce chestorul Nelu Pop vorbise în conferinţa de presă despre cât de transparentă este instituţia pe care o conduce.

Georgiana Anghel22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor