Sezon de vânătoare

Cotizaţiile de vânătoare pentru 2010 vor fi stabilite de către AJVPS abia în luna februarie.

Vanatorii sunt în plin sezon de vanatoare. Conform reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Bihor sezonul de vânătoare la mistreţi este deschis până pe data de 15 februarie, la iepuri până pe 31 ianuarie, iar la fazani până pe 28 februarie.

În judeţ, pe cele şase fonduri de vânătoare de la Aleşd, Beiuş, Marghita, Oradea, Salonta şi Săcuieni au fost întregistraţi anul trecut 1.949 de membrii cotizanţi. Cei mai mulţi sunt înregistraţi la Clubul de vanatoare Oradea şi anume 739 de membrii cotizanţi.

Cotizaţii

În funcţie de fondul devanatoare, cotizaţia este cuprinsă între 750 şi 800 de lei. La acestea se adaugă contravaloare zilelor de gospodărire şi combatere. „Dacă aceste zile de combatere şi gospodărire nu se efectuaeză de către membrii vânători, se poate plăti contravaloarea lor de 50 lei pe zi”, a spus Sorin Bronţ responsabil cu vânătoarea în cadrul AJVPS Bihor. Pentru anul în curs cuantumul cotizaţiilor urmează a se stabili în luna februarie.

Conform statutului Asociaţiei, pentru a putea vâna, membrii trebuie să ridice în prealabil autorizaţia de vânătoare. De obicei, la mistreţi şi la fazani partidele de vânătoare se organizează sâmbăta şi duminica, în timp ce la păsări partidele de vânătoare au loc lunea, miercurea şi vinerea. Autorizaţiile de vânătoare pot fi pentru minim doi vânători şi maxim cinci. Există şi autorizaţii de vânătoare colective care se eliberează pentru partide de vânătoare mai ample.

În cursul anului trecut AJVPS a prganizat 120 de partide de vânătoare cu străinii.

Simona Albinaru

Coadă la vizarea permiselor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !