Sezon deschis la retrocedari

Sezon deschis la retrocedari
Potrivit conducerii Prefecturii, la Sânmartin si Cefa sunt cele mai multe probleme. Peste 26.000 de cereri de repunere în posesie a terenurilor funciare nationalizate de catre comunisti au fost înregistrate la comisiile locale de fond funciar din judet.

Subprefectul Traian Abrudan, devenit de la 1 ianuarie a.c. înalt functionar public, a anuntat ca pâna pe 16 ianuarie comisiile locale de fond funciar sunt obligate sa afiseze toate cererile solutionate pâna la acea data. Eventualele contestatii vor trebui depuse în zece zile de la afisare. De rezolvarea contestatiilor se va ocupa comisia judeteana de fond funciar, termenul fiind fixat la 30 de zile.

Urmatorul pas se refera la punerea efectiva în posesie. În termen de 15 zile de la validarea cererii de catre comisia judeteana, primarii si comisiile locale de fond funciar au datoria de a-l anunta pe fiecare solicitant data la care va avea loc punerea efectiva în posesie a terenului.

Pozitive si negative

Întrebat unde sunt cele mai multe probleme de fond funciar, subprefectul Abrudan a nominalizat comunele Sânmartin si Cefa, pe raza acesteia din urma fiind înregistrata o cerere pentru 600 de hectare, adica mult peste limita stabilita prin lege.

Si prefectul Ilie Bolojan s-a referit la problema retrocedarilor, amintind la polul pozitiv comuna Sântandrei. „În Sântandrei nu sunt probleme, deoarece pamânturile s-au repus în posesie pe vechile amplasamente. Aici nu au avut loc schimburi de terenuri, precum în Sânmartin”, a declarat Bolojan, subliniind faptul ca vinovati pentru situatia creata acolo se fac secretarul Primariei, Consiliul Local si primarul însusi.

De altfel, a subliniat Bolojan, din zece audiente la Prefectura, opt sunt pe probleme de fond funciar, iar cinci din Sânmartin!

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !