Sfarsit de saptamana dedicat timisorenilor care au nevoie de ajutor

De D.S.B.
Sfarsit de saptamana dedicat timisorenilor care au nevoie de ajutor
Câte mame sacrifică din timpul familiei şi al copiilor pentru a ajuta străini? Daiana este una dintre (încă) puţinii care aleg să ajute persoane în nevoie, socotind că 6 ore pe an înseamnă puţin pentru familia ei, dar enorm pentru beneficiarii Fundaţiei Pentru Voi Timişoara.

5 mai a fost Ziua europeană de combatere a discriminării persoanelor cu dizabilităţi şi, la initiativa United Way Romania, compania multinaţională SC Flextronics Romania SRL a participat la o acţiune de voluntariat. Mai mulţi angajaţi ai societăţii au ales ca în weekend, să zugrăvească, să spele şi să igienizeze 3 locuinţe protejate în care locuiesc 15 persoane cu dizabilităţi intelectuale, beneficiari ai Fundaţiei „Pentru Voi” Timişoara. „Nu e prima dată când particip la acţiuni de volntariat. Am mai lucrat de vreo 3 ori pentru Fundaţia Pentru Voi. De ce să nu ajut, dacă pot?. Sunt 5-6 ore pe an, în care pentru familia mea şi cei doi copii nu îmi simt atât de tare lipsa, pe cât de mult se vor bucura în următorii 2 sau 3 ani, tinerii care locuiesc în aceste locuinţe”, a spus Daiana, unul dintre voluntarii de la Flextronics.

Acţiunea a avut loc începând de sâmbătă, chiar de Ziua europeană de combatere a discriminării persoanelor cu dizabilităţi. “Ne bucurăm de această iniţiativă şi sperăm că mai multe companii multinaţionale din oraş să iniţieze astfel de acţiuni, pentru că sunt mulţi cei care ar avea nevoie de o mână de ajutor. Este o acţiune care implică voluntariat, altruism, munca în echipă şi o atitudine nediscriminatorie faţă de persoanele cu dizabilităţi intelectuale” a declarat Laila Onu , director executiv al Fundaţiei “Pentru Voi”. Având una dintre cele mai bogate şi complexe activităţi din oraş, fundaţia timişoreană Pentru Voi a mai beneficiat de sprijinul voluntarilor, mulţi dintre ei din străinătate. În 2011, voluntari din Olanda au ajutat la amenajarea şi igienizarea unor alte locuinţe protejate ale fundaţiei. Dacă acţiunile de voluntariat reprezintă deja o tradiţie în ţările occidentale, românii abia au deschis abecedarul acestui domeniu care poate oferi satisfacţie în egală măsură beneficiarilor, cât şi celor care îl practică.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !