Sfârșit de stagiune în ritmuri de jazz și tango simfonic

De Alexandru Guiaș
Sfârșit de stagiune în ritm de dans
Sfârșit de stagiune în ritm de dans
Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat din Oradea pregătește în această seară a un program deosebit pentru ultimul concert din actuala stagiune.

Iubitorii de muzică vor putea audia prelucrări din dansuri simfonice de: Gian Piero Reverberi, Dobri Paliev, Márkos Albert, Andrei Tănăsescu, Frédéric Chopin, Franz Liszt, Astor Piazzolla, Dave Brubeck și Petre Elinescu. „Publicul va beneficia de un spectacol special, cu lucrări cunoscute, dar și cu altele mai puțin cântate însă inedite. Cred că aceste piese vor stimula curiozitatea publicului și îl va atrage spre lucrări de genul jazz-ului simfonic sau tangoului simfonic, precum și a rondo-ului venețian”, a declarat pianistul Sorin Petrescu, unul din soliștii invitați.

Conducerea muzicală a concertului îi aparţine din nou dirijorului nostru permanent, maestrul Romeo Rîmbu.

Despre soliști

Pianistul Sorin Petrescu, şi-a început studiile muzicale la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara, continuându-le apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Din anul 1982, Sorin Petrescu este pianist (în prezent solist concertist) al Filarmonicii „Banatul”. Este membru al Trio-ului Contraste, fiind un promotor al muzicii contemporane. Pianistul a participat la mai muilte festivaluri muzicale, atât în țară, cât și în străinătate. A susținut numeroase concerte în China, Polonia, Ungaria, Rusia, Germania, Olanda, Franţa, Elveţia, Taiwan.

La rândul său, percuționistul Doru Roman, a absolvit cursurile Liceului de Muzică „Ion Vidu”, iar în 1986 a absolvit Conservatorul de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Doru Roman a fost angajat al Operei Române din Timişoara până în anul 1990, când a devenit membru al Orchestrei Filarmonicii „Banatul“ Timişoara, ocupând funcția de solist-concertist din toamna anului 2007. Este membru al Orchestrei Internaţionale „Europa Symphony” din Viena, Orchestrei „Metropolitan” din Bucureşti, Ansamblului de percuţie din Cluj-Napoca, Ansamblului de percuţie „Rhythmic” din Timişoara, al Old Dixieland Jazz Band, precum şi al Trio-ului „Contraste”.

Alături de activitatea solistică, Doru Roman desfăşoară o susţinută activitate pedagogică fiind profesor de percuţie la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, totodată fiind conducător al unor ansambluri precum: Ansamblul de Percuţie „Splash” al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara şi al Ansamblului de Percuţie „Percutissim” al Facultăţii de Muzică din Timişoara. A susţinut numeroase concerte şi recitaluri în ţară şi străinătate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !