Sfaturi avizate despre legislatia muncii

ORADEA – Schimbãrile care au intervenit cu privire la legislatia muncii nu incitã interesul prea multor agenti economici din judet. La seminarul organizat de Camera de Comert si Industrie (CCI) Bihor, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncã (ITM) Bihor, au participat circa 22 de agenti economici.

„Seminarul privind noile reglementãri apãrute în legislatia muncii” s-a derulat în douã etape, luni si marti, la sediul CCI Bihor.

Ziua de luni a fost dedicatã problemelor legate de relatiile de muncã. La întrebãrile agentilor economici, cu privire la securitatea si sãnãtatea în muncã s-a rãspuns marti. „În cazul unui accident de muncã, angajatorul are obligatia sã transcrie declaratia victimei, pe suport electronic. La declaratia transcrisã se ataseazã declaratia originalã”, a spus Ioan Rãdulescu, inspector ITM. Acesta a rãspuns întrebãrilor punctuale ale reprezentantilor firmelor.

Multumiti

„Consider cã am câstigat foarte mult participând la acest seminar. A fost foarte util. Totul s-a schimbat, inclusiv normele specifice, astfel încât consultanta inspectorilor ITM este mai mult decât binevenitã”, a spus Dorel Negrãu, responsabil de securitatea si sãnãtãtatea în muncã, la CN Textile Group SA. Printre alte subiecte, angajatorii au aflat si ce au de fãcut în cazul unui accident de muncã fãrã martori. „În aceastã situatie se va descrie mecanismul probabil, se va construi o schemã logicã”, a specificat Ioan Rãdulescu.

Claudia Curta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase