Sfaturi mari pentru cei mici

Sfaturi mari pentru cei mici
Poliţiştii bihoreni derulează o nouă campanie de evitare a victimizării în rândul copiilor. Copiii bihorenilor învaţă jucându-se principalele reguli de autoprotecţie, sub îndrumarea poliţiştilor de prevenire bihoreni.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor, în parteneriat cu reprezentanţii Orăşelului Copiilor din Municipiul Oradea desfăşoară, în perioada 7 iulie – 30 august, un curs estival de prevenire a criminalităţii, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani.

Activităţile, desfăşurate în fiecare zi de joi, în intervalul orar 10.30 – 12.30, sunt intitulate „Sfaturi mari pentru cei mici” şi au ca scop informarea copiilor şi părinţilor cu privire la măsurile care trebuie adoptate în vederea prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării tinerilor.

Puterea imaginilor

Copiii vor fi informaţi cu privire la principalele reguli de comportament care, odată respectate, îi pot feri de victimizare, atât la domiciliu, în spaţiul public, cât şi la şcoală. De asemenea, pe parcursul desfăşurării activităţilor vor fi proiectate filme educativ – preventive, pentru a conştientiza copiii şi a contribui la dezvoltarea unui comportament preventiv. Prima acţiune a avut deja loc joi, când poliţiştii bihoreni au abordat subiecte precum rolul poliţiei în comunitatea locală, drepturile fundamentale ale copilului, iar în a doua parte a întâlnirii copiii au învăţat câteva reguli de circulaţie rutieră. În cadrul activităţii, adulţii prezenţi au fost informaţi cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori propria siguranţă, cea a familiei şi, nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăiesc.

V.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !