Sfaturi pentru parinti si elevi

De Alexandra Lăzureanu
Atenție acordată celor tineri
Atenție acordată celor tineri
Premergător începerii anului școlar, polițiștii bihoreni doresc să transmită câteva sfaturi preventive, atât elevilor cât și părinților acestora.

Astfel, dragi părinți, pentru a vă ţine copilul cât mai departe de un comportament deviant, poliţia vă recomandă să comunicaţi cu copilul dumneavoastră, deoarece acesta trebuie înţeles, personalitatea lui respectată, iar lipsa dialogului creează bariere greu de trecut în relaţia copil-părinţi. Cu toate acestea încercați să fiţi fermi cu copilul, dar nu agresivi, violenţa nu rezolvă problemele ci, mai degrabă, le amplifică. În altă ordine de idei, e de dorit să verificaţi de câţi bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră şi cum îi cheltuieşte, iar dacă fiul sau fiica dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor şi nu acceptaţi răspunsuri facile. În relațiile cu ceilalți, e bine să sfătuiți copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute, sau să nu primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să nu dea relaţii despre programul dumneavoastră. Interesaţi-vă permanent atât de situaţia şcolară a copilului dumneavoastră, cât și de prietenii copiilor dumneavoastră şi de familiile lor.

Afecțiune și atenție deosebită

În sânul familiei încercați să asigurați un climat afectiv de bună înțelegere, distribuiţi copiilor sarcini clare în desfăşurarea vieţii de familie, care să le dezvolte simţul responsabilităţii şi al utilităţii, fără a exagera însă. Atunci când observaţi o schimbare negativă în comportamentul copilului dumneavoastră, motivaţi-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă. Când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor, de exemplu profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de tineret, care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor. Nu în ultimul rând, oamenii legii vor să atragă atenția și tinerilor să fie întotdeauna cu băgare de seamă, să nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant, să fie prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător, să nu intre în anturaje nedorite. Pentru aceasta se recomandă evitarea locurilor şi mediilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !