Sfaturi privind siguranţa în mediul universitar

De Alexandru Guiaș
Sfaturi privind siguranţa în mediul universitar
Polițiștii bihoreni, alături de studenții Universității Oradea, pentru a preveni victimizarea acestora.

Polițiștii de proximitate și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Bihor, împreună cu reprezentanți ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor au desfășurat o activitate preventivă la Universitatea Oradea.

Activitatea a constat în informarea studenților cu privire la principalele măsuri pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni.

Evenimentul s-a derulat în cursul săptămânii trecute și la el au participat peste 200 de persoane, studenți de la toate facultățile din cadrul Universității Oradea, administratorii căminelor studențești și profesori.

În acest context, polițiștii bihoreni le-au prezentat celor prezenți prevederile legale în ce privește ordinea și siguranța publică, faptele care aduc atingere siguranței cetățeanului, importanța respectării regulamentului de ordine interioară al instituției.

De asemenea, polițiștii bihoreni i-au sfătuit pe studenții prezenți cum să își protejeze bunurile pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt sau tâlhărie. În același context, polițiștii au prezentat studenților aspecte referitoare la circulația pe drumurile publice și importanța respectării normelor rutiere, pentru a preveni victimizarea acestora în trafic, atât în calitate de pietoni, cât și de conducători auto.

Totodată, polițiștii bihoreni și partenerii de program au dezbătut împreună cu participanții consecințele medicale și juridice asociate consumului de droguri, precum și aspecte legate de criminalitatea informatică și traficul de persoane.

În cadrul acțiunii preventive, polițiștii bihoreni au distribuit materiale informative cu recomandări preventive pe temele abordate în cadrul discuțiilor.

Pe parcursul întregului an universitar polițiștii vor continua acțiunile de informare la Universitatea din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !