Sfinţită de episcopul Sofronie Drincec

Sfinţirea bisericii de către Preasfințitului Sofronie
Sfinţirea bisericii de către Preasfințitului Sofronie - © Foto: Remus Petrache
Sfinte binecuvântări la sfinţirea spaţiului exterior al bisericii ortodoxe „Înălţarea Domnului”, din Salonta.

În Duminica a VII-a după Paști, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, orașul Salonta a primit, pentru a doua oară în acest an, vizita Preasfințitului Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, a Protopopului de Tinca, preot paroh Vasile Popa, alături de un sobor de preoți.

Îmbrăcată în haine duhovnicești de sfântă sărbătoare, comunitatea de credincioși ai Parohiei Bisericii Ortodoxe cu hramul „Înălțarea Domnului” din Salonta, păstorită de preotul paroh Marian Nicolae, a primit binecuvântarea sfințirii spațiului exterior și a exteriorului locașului de cult în cadrul slujbei religioase oficiată de Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei. Sfânta Liturghie de Duminică, 20 mai 2018, a revărsat peste adunarea creștinilor ortodocși harul și binecuvântarea Duhului Sfânt în închinarea soborului de preoți strânși în slujire sub mâna Bunului Dumnezeu, în Biserica „Înălțarea Domnului” din Salonta.

Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a fost primit cu mulțumiri și flori de părintele Nicolae Marian, paroh la Parohia „Înălțarea Domnului” din Salonta, împreună cu preoteasa Dorina Marian, președinta Asociației caritabile „Sfântul Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Săracilor” din Salonta.

Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a predicat Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia după Ioan, capitolul 17, aducând în cugetul și inima credincioșilor salontani frumusețea mesajului sfânt din „Rugăciunea Domnului Iisus Hristos” pentru ucenicii Săi.

La încheierea serviciului religios, Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei a avut o stare de vorbă, în mulțumire și sfaturi duhovnicești, cu preoții Protopopiatului Tinca, cu enoriașii Parohiei Bisericii Ortodoxe cu hramul „Înălțarea Domnului” păstoriți de preotul paroh Nicolae Marian, cu primarul Török László, edilul municipiului Salonta. Prezent încă de la începutul slujbei religioase la evenimentul sfințirii spațiului exterior și a exteriorului locașului de cult, primarul Török László a fost caracterizat de Preasfinția Sa Sofronie Drincec drept „un gospodar și politician exemplu, un om pe care-l dăm mereu ca exemplu până la cel mai înalt nivel, prezent permanent în mijlocul tuturor salontanilor, un primar care nu face deosebire între etnii sau confesiuni religioase, un primar al unității, bunului-simț și clădirii binelui în slujirea aproapelui”.

Preotul paroh Nicolae Marian, sufletul și păstorul Parohiei Bisericii Ortodoxe cu hramul „Înălțarea Domnului” din Salonta, a primit din partea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei o Diplomă de merit și de recunoaștere a slujirii exemplare în sânul Bisericii Ortodoxe, a devotamentului și implicării totale, de-a lungul anilor, în buna rânduială duhovnicească și administrativă a vieții și simțirii ortodoxe din Protopopiatul Tinca.

Sorin Petrache0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !