Și-au „înfiat” câte un bunic

De Crina Dobocan
Cu daruri și zâmbete, în vizită la bunici
Cu daruri și zâmbete, în vizită la bunici
Lăzăriștii și-au ales bunici de la azil, au petrecut timp cu ei și le-au oferit mici daruri.

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a C și a X-a D de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea au fost în vizită la bunicii de la Fundația Consistoria „Efrem Beniamin”. Școlarii au stat de vorbă cu vârstnicii, le-au oferit aranjamente florale, fructe și dulciuri.

Elevii au împărţit darurile şi au stat de vorbă cu ei, le-au aflat temerile, suferințele și poveștile. La fel au făcut și dascălii: au socializat, au depănat amintiri, și-au împărtășit experienţele de viaţă, au râs și au șters o lacrimă scăpată în colțul ochiului în timp ce-și spuneau poveștile de viață.

Profesorii Carmen Bubela, Rodica Turcaș, Rodica Juncu, Eugen Ilisoi, Gianina Uivaroșan, Cristina Brădău, Vasile Juncu și Ovidiu Hanga sunt cei care i-au însoțit pe elevi la această acțiune.

Lăzăriștii sunt bucuroși că sunt primiți, de fiecare dată, cu atâta dragoste. Vizita a făcut parte din proiectul „Înfiază un bunic”, inițiat în 2016 de prof. Carmen Bubela.

„Este un proiect de voluntariat, prin care dorim să trezim interesul copiilor și al părinților pentru valorile vieții, pentru ceea ce este prețios, nobil și firesc, să dăm dovadă de omenie și bunătate”, a spus prof. Carmen Bubela.

Dascălii, elevii și părinții lor au realizat acest proiect ca un răspuns la problemele pe care le au vârstnicii – nevoia de recunoaștere socială și aceea de a comunica, de sprijin și de înțelegere.

„Toţi avem în familie părinţi ori bunici copleşiţi de probleme de sănătate, inerente vârstei înaintate. Atât la bucuriile, cât și la suferinţele celor din jur trebuie să reacționăm prompt şi eficient, oferind tinerilor noştri exemplul personal. Încercăm ca prin astfel de proiecte să aducem speranță, o rază de soare și bucurie în sufletele acestor oameni care au dreptul să zâmbească, să viseze, să fie fericiți și liniștiți”, a mai spus Carmen Bubela.

Părinții elevilor s-au arătat foarte încântați de această idee. Ba chiar s-au implicat personal în realizarea pachetelor care au fost oferite.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !