Îşi cer dreptul de 2 ani

Hunedoara – Analizele medicale cu risc extrem efectuate pentru Spitalul Municipal Hunedoara sunt externalizate de mai bine de doi ani. Această decizie a fost luată după ce angajaţii laboratorului au cerut un spor de 100%, conform legii, pentru efectuarea lor.

„Am dat conducerea spitalului în judecată şi am câştigat obţinerea acestui drept chiar retroactiv. Însă de doi ani, după ce am cerut executarea silită, se tergiversează acordarea dreptului nostru. Nu pot să cred că nu există bani pentru ca spitalul să-şi plătească datoriile faţă de noi pentru că se fac investiţii masive în ultima vreme”, susţine una dintre angajatele laboratorului care doreşte să-şi păstreze anonimatul.

Angajaţii laboratorului spun că administraţia spitalului a ajuns la concluzia că e prea costisitor să plătească unui terţ pentru analizele de SIDA şi TBC şi vor să le efectueze în laboratorul propriu. Ei sunt decişi să nu renunţe la sporul de 100% care li se cuvine legal.

Faptul că vor face în continuare analize medicale pentru boli care prezintă riscuri este o certitudine pentru biologii Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu” Hunedoara.

Problema pe care şi-o pun angajaţii este cât vor fi acele sporuri salariale şi dacă ele sunt conforme legii. Mai mult, ei speră că drepturile cuvenite în decursul anilor şi pe care nu le-au primit chiar dacă au ordin de executare silită să le primească. Şi mai speră că administraţia nu va externaliza serviciile laboratorului în defavoarea lor. Răspunsul conducerii spitalului nu-l cunoaştem. Până la închiderea ediţiei nu am primit nici unul.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !