Și-n Oradea Civică, și-n POL

De Crina Dobocan
5Comentarii
Membrii POL – Filiala Bihor
Membrii POL – Filiala Bihor
Membrii Asociației „Oradea Civică” și-au anunțat adeziunea la Partidul Oamenilor Liberi (POL).

Partidul Oamenilor Liberi are filială și în Bihor. Deși încă nu și-au stabilit conducerea și nu au un sediu în care să funcționeze, membrii POL au obiective mari. La proximele alegeri, ei speră să aibă reprezentativitate în Consiliul Local și în cel Județean.

Acest partid este unul recent, înființat la Târgu Mureș în 2015, și care în scurta sa existență a reușit să propulseze consilieri locali în municipiul Târgu Mureș.

Partidul Oamenilor Liberi are obiective pe mai multe paliere ale vieții politice și sociale din România.
Dacă e vorba de planul politicii externe, POL dorește ca aderarea la spațiul Schengen să se finalizeze în 2021, iar moneda unică europeană să fie adoptată până în 2024.

Atunci când vine vorba de politica internă, un obiectiv foarte important al partidului este declararea imunității parlamentare strict pentru declarații cu caracter politic, iar acest lucru să fie la fel la nivelul tuturor țărilor UE.

Potrivit lui Sebastian Duma, liderul Oradiei Civice, membrii bihoreni ai POL își doresc interzicerea cu desăvârșire a ocupării unor funcții publice de către persoane care au condamnări pentru infracțiuni comise cu intenție.

Vor desființarea CCR

O idee interesantă este desființarea CCR și transferarea atributelor ei către o secție de contencios constituțional din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Modelul este preluat după legislația americană unde judecătorii acestei secții nu sunt numiți politic așa cum se întâmplă azi cu CCR în România. O altă propunere este aceea ca ocuparea postului de Procuror General al României să se facă prin concurs după modelul alegerii procurorului european.

POL propune eliminarea pensiilor speciale a tuturor categoriilor socio-profesionale, cu excepția veteranilor de război și aparținătorilor acestora și urmașilor, vârsta minimă de pensionare fiind de 65 de ani la bărbați și 63 de ani la femei.
Partidul este unul nou format și cu puțini membri, așa încât va avea nevoie de un număr de 200.000 de semnături pentru a participa la alegeri.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor