Şi totuşi Marea Britanie ne vrea muncitorii

De Dan Birta
Şi totuşi Marea Britanie ne vrea muncitorii
Peste 130 de locuri de muncă din Marea Britanie îi aşteaptă pe românii calificaţi.

Cu toată marea tevatură făcută la începutul anului vizavi de deschiderea pieţei muncii pentru români, englezii vor muncitori calificaţi din România. Nu mai puţin de 135 de oferte de locuri de muncă destinate românilor au fost postate în ultimele zile pe site-ul mobilităţii europene, Eures. Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, este de părere că asemenea tertipuri prin care să dai în forţa de muncă străină fac bine în campania electorală din Marea Britanie. „Pe cale oficială au nevoie de forţă de muncă din România. Sunt sute de oferte pentru muncitori cu înaltă calificare de la noi care sunt bine pregătiţi şi care muncesc pe bani mai puţini ca englezii”, a declarat Békési Csaba.

Oferte

Au şanse de angajare şoferii de camion, pentru care sunt 50 de oferte de locuri de muncă în diverse companii de transport de pe teritoriul Marii Britanii, ture de zi, noapte, week-end. Este necesar permis categoria C+E, licenţă de transport, minim un an experienţă şi cunoaşterea limbii engleze nivel mediu. Salariul este cuprins între 7,5 şi 19 lire brut pe oră.

Alte 50 de posturi sunt pentru operatori utilaje hidraulice de ridicare. Motostivuitoriştii au şi ei o ofertă de 30 de posturi. Se va lucra într-un depozit de unde se expediază şi livrează echipamente electronice şi electrocasnice, 120 de ore pe lună în schimburi de zi şi de noapte. Se cere calificare, licenţă, minim un an experienţă şi cunoaşterea limbii engleze la un nivel mediu. Salariul este de 6,5-11.25 lire brut pe oră.

Tot din Marea Britanie mai provine o ofertă pentru patru operatori maşini unelte şi un inginer de sistem. Trebuie precizat că angajările sunt pe durată nedeterminată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !