Îşi vor lua salariile

1Comentariu
Îşi vor lua salariile
ORADEA – Nervii dascălilor sunt întinşi la maxim. La începutul săptămânii, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Mihail Hărdău, şoca lumea învăţământului românesc prin respingerea adoptării amendametului care viza majorarea salarială pentru profesori cu 4%, declarând că „ministerul este mulţumit cu bugetul alocat pentru anul următor.

Nu suntem de acord cu această propunere, iar profesorii ar trebui să înţeleagă”. La numai două zile, acesta revine cu alte declaraţii, menite să liniştească spiritele în rândul colegilor săi. „Profesorii îşi vor primi, până la sfârşitul anului, salariile la zi, dar şi fondurile restante din perioada 2000-2004”, a spus Hărdău. Ministrul a ţinut să precizeze că Executivul a alocat aproximativ 690 milioane RON acestui scop.

Sunt bani
„Din informaţiile primite de la Primăria Municipiului nu s-ar părea să avem probleme cu salariile”, spune inspectorul şcolar general Liliana Antonescu. Aceasta consideră însă că „fără o creştere salarială în rândul cadrelor didactice, calitatea învăţământului se va deteriora tot mai vizibil”.

"Până la această dată nici o unitate şcolară nu ne-a comunicat că nu are fonduri suficiente pentru salarii, dar asta nu înseamnă că fondurile există. Pot exista situaţii în care directorul şcolii să nu-şi fi exprimat bine bugetul sau situaţii în care Primăria nu a anunţat încă unitatea respectivă că nu sunt bani, aşteptând o nouă rectificare de buget”, ne-a declarat Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor