Siguranţă de Sărbători

Simple măsuri de protecţie antiincendiu vor proteja cetăţenii de evenimente neplăcute. Dat fiind faptul că ne aflăm în sezonul rece, iar iarna şi-a intrat cu totul în drepturi, majoritatea cetăţenilor îşi pun în funcţiune diferite mijloace de încălzire.

Cu această ocazie, dorim să reamintim populaţiei unele măsuri de protecţie recomandate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, în scopul evitării unor evenimente nedorite, mai ales în preajma Sărbătorilor. Înainte de a pune în funcţiune sursele de încălzire, coşurile de fum trebuie obligatoriu verificate, curăţate, şi reparate de persoane autorizate. Este interzisăaprinderea focului cu benzină sau alte lichide inflamabile şi uscarea lemnelor sau a rufelor pe sobe sau în imediata apropiere a acestora, unde există riscul de a lua foc. Totodată, supraîncarcarea cu lemne a sobei şi lăsarea nesupravegheată peste noapte a acesteia este considerată un real pericol. Este recomandat ca în faţa sobei, să fie amplasată o suprafaţă metalică pentru a împiedica căderea accidentală a jăratecului sau a lemnelor aprinse direct pe podea sau covor.

Şi gazul e periculos

Sfătuim de asemenea cetăţenii care folosesc instalaţii de încălzire cu gaz, să fie foarte atenţi la acestea şi să le supravegheze permanent, pentru a evita scurgerile. Totodată trebuie să verifice etanşeitatea buteliei de gaze lichefiate sau a instalaţiei de gaze naturale numai cu emulsie de apă cu săpun, nicidecum cu flacără. „Ca măsură de precauţie, ISU Crişana, vă recomandă să nu utilizaţi sobe defecte, burlane fisurate, reşouri şi instalaţii electrice improvizate” spune ofiţerul de relaţii publice, Camelia Roşca.

Alexandra Borz

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !