Siguranta elevilor, prioritatea Politiei

De Alexandra Lăzureanu
Poliția, alături de copii
Poliția, alături de copii
În contextul începerii anului şcolar, poliţiştii bihoreni vor desfăşura activităţi specifice, care să conducă la îmbunătăţirea şi menţinerea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, traseele de deplasare a elevilor vor fi supravegheate în permanenţă de aceștia. Poliţişti din structurile de prevenire, proximitate, ordine publică, poliţie rutieră vor fi prezenţi la festivităţile care vor marca deschiderea noului an şcolar în 255 de şcoli bihorene, pentru a reconfirma parteneriatul Poliţie – Şcoală şi a adresa recomandări preventive tuturor celor implicaţi în activitatea şcolară, siguranţa copiilor reprezintând o prioritate permanentă a poliţiştilor bihoreni.

Siguranţa, preocupare permanentă a poliţiştilor

Pe parcursul întregului an şcolar, poliţiştii vor continua colaborarea cu conducerea instituţiilor de învăţământ. Fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei bihorene, asigurându-se, totodată, supravegherea traseelor de deplasare a elevilor.

Echipajele de poliţie vor efectua patrulări în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii. O atenţie deosebită va fi acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural. De asemenea, unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ vor fi controlate cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Copii implicați în campanie

Pe parcursul întregului an şcolar, poliţiştii se vor întâlni în mod constant cu reprezentanţii instituţiilor şcolare, dar şi cu părinţii şi cu elevii. Totodată, vor participa la şedinţele comitetelor de părinţi, la consiliile profesorale şi la orele de dirigenţie, în vederea prevenirii violenţei în şcoli şi a victimizării elevilor şi cadrelor didactice. Alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bihor vor dezvolta o serie de proiecte şi campanii preventive, pe teme de actualitate, precum folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea dispariţiilor de copii, prevenirea agresivităţii şi violenţei în mediul şcolar şi prevenirea victimizării copiilor prin accidente rutiere.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !