Siguranţă pentru turiştii din Băile Felix şi Padiş

Siguranţă pentru turiştii din Băile Felix şi Padiş
Turiştii aflaţi la Băile Felix şi în zona Padiş sunt “păziţi” de poliţişti.

Siguranţă în vacanţă” – asta este ceea ce oferă poliţiştii bihoreni turiştilor aflaţi zilele acestea în staţiunea Băile Felix şi Padis. Mai exact, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, specialiştii Centrului Regional Oradea de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi poliţiştii de proximitate din staţiunea bihoreană Baile Felix sunt alături de turiştii din Băi şi Padiş până în 1 septembrie.

Poliţiştii au început să informeze turiştii despre cum pot să prevină a deveni victime sau persoane implicate în fapte antisociale. Poliţiştii dau sfaturi celor aflaţi în concediu la Băi şi Padiş despre măsurile de protecţie pe care e bine să le ia fiecare pentru a-şi mări gradul de siguranţă proprie şi a familiei şi prietenilor aflaţi cu ei în vacanţă.

Fiecare seară de joi din Băi, între orele 19:30 – 21:30, este un moment prielnic pentru turişti pentru a afla informaţii utile la punctul de informare al Poliţiei, situat pe platoul din faţa Lacului cu Nuferi.

Oamenii legii le oferă turiştilor filme educativ – preventive, ce s-au dovedit până acum cu impact la public, „menite a conştientiza cetăţenii în sensul dezvoltării unui comportament preventiv şi vor fi distribuite pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive, pentru ai conştientiza pe cetăţeni cu privire la necesitatea adoptării unui comportament preventiv”, a informat comisarul de poliţie Ioana Indrieş, purtător de cuvânt la Inspectoratul Poliţiei Bihor.

Poliţiştii îi învaţă pe turişti cum să “nu le facă viaţa uşoară infractorilor” şi întocmesc chestionare “pentru a analiza eficienţa, utilitatea şi calitatea informaţiilor transmise, avându-se în vedere totodată şi percepţia acestora asupra gradului de siguranţă în staţiune”, a anunţat comisarul Indrieş.

Cele trei spoturi video preventive cu situaţii ipotetice (un furt dintr-un apartament, un furt dintr-un autoturism şi o tâlhărie) au rolul de a conştientiza turiştii că trebuie să îşi ia măsuri preventive pentru a evita să devină victime sau părţi implicate în infracţiuni.

În timpul întâlnirilor cu turiştii, poliţiştii îi informează cum să se apere de furturile din maşini şi de infractorii ce pot da târcoale la locurile de petrecere a timpului liber, cum pot să îşi apere copiii de infractori şi cum pot face să nu le dispară copiii, cum se pot feri de droguri şi alcool, dar şi de accidente rutiere şi trafic de persoane. Toate aceste informaţii sunt date de către poliţişti turiştilor în cadrul unor grupuri de discuţii, concursuri de desene pentru copii cu premii şi proiecţii de filme/spoturi, oferirea de pliante şi prin întrebări/răspunsuri directe.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !