Silaghi revine la Teatru

Silaghi revine la Teatru
Prefectul Gavrilă Ghilea a atacat în contencios administrativ hotărârile emise de Consiliul Judeţean privind managerii instituţiilor de Cultură.

Ghilea contestă felul în care au s-au format comisiile de concurs, care nu ar respecta legislaţia în vigoare, precum şi o serie de alte proceduri. Prin acţiunea în Justiţie demarată de Prefectură, deciziile CJ Bihor sunt suspendate. Astfel, se suspendă şi hotărârea ce îl revoca pe Lucian Silaghi din funcţia de manager al Teatrului de Stat. Astfel, conform legii, Silaghi revine în postura de manager al Teatrului, până la o hotărâre judecătorească definitivă.

Recent, mai mulţi manageri ai instituţiilor de Cultură din subordinea CJ Bihor au fost reconfirmaţi în funcţii de administraţia judeţeană. Doar unuia i s-a revocat contractul de management: este vorba despre Lucian Silaghi, managerul Teatrului de Stat Oradea.

Miercuri, Ghilea a anunţat atacarea Hotărârii nr. 2 din 27 ianuarie 2011 privind numirea comisiilor de evaluare a managementului instituţiilor publice de cultură subordonate Consiliului Judeţean Bihor şi a comisiilor de soluţionare a contestaţiilor. De asemenea, prefectul a atacat şi hotărârile adoptate în şedinţa din 31 martie 2011, prin care au fost aprobate rezultatele evaluărilor anuale ale următorilor manageri: Todor Adalbert (Filarmonica de Stat), Ligia Mirişan (Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai), Ioan Moldovan (revista Familia), Szucs Laszlo (revista Varad).

Sesizarea lui Silaghi

Prefectura doreşte anularea în instanţă şi a hotărârii privind încetarea Contractului de management lui Lucian Silaghi şi numirea unui manager interimar la Teatrul de Stat Oradea, în persoana lui Daniel Vulcu.

Mai mult, Instituţia Prefectului cere anularea în Justiţie a „procedurii de desfăşurare a evaluării managerilor instituţiilor de cultură pentru anul 2010, respectiv, a evaluării finale a d-lui Lucian Silaghi”. De acţiunea lui Ghilea, ce suspendă de drept hotărârile CJ Bihor, profită Lucian Silaghi, care redevine astfel manager la Teatrul de Stat. De altfel, la finele şedinţei CJ Bihor din 31 martie, ce a consfiinţit revocarea sa de la Teatru, Silaghi avertiza că „lucrurile nu vor rămâne aşa”. A depus apoi o sesizare la Prefectură, iar acum prefectul Gavrilă Ghilea a suspendat hotărârile CJ Bihor.

„Instituţia Prefectului a constatat mai multe încălcări ale unor acte normative, fie că este vorba despre Hotărâri de Guvern, fie Ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului. În mod concret, neregulile constatate se referă la felul în care au fost constituite comisiile de evaluare, dar şi la termenele în care evaluările s-au efectuat”, şi-a motivat prefectul Ghilea demersul în Justiţie, respingând ca „pure speculaţii comentariile legate de posibile imixtiuni de ordin politic”.

CĂLIN CORPAŞ

Musai un teatru maghiar in Oradea

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !