Silviu Megan, spre denunt penal

Ecologiştii CRSE cred că se impune o reclamare a lui Silviu Megan pentru abuz în funcţie privind Padişul.

Mihai Togor a subliniat miercuri că CRSE a angajat o casă de avocatură care să stabilească baza legală pentru ca Silviu Megan să poată fi tras la răspundere, în faţa legii, pentru poziţia sa în cazul terenului deţinut de CHR Padis.

Astfel, la solicitarea primarilor din Bunteşti şi Lazuri de Beiuş, Silviu Megan a interpretat în favoarea investiţiei CHR Padiş Ordinul de Ministru nr.552 /2003 privind zonarea interioară a parcurilor naţionale şi naturale. Spicuim din poziţia scrisă emisă de către Megan, devenit între timp şef al Gărzii Regionale de Mediu Timişoara: „(…) din descrierea narativă a prezentului ordin reieşind clar că terenul în discuţie nu se află în zona de conservare specială Platoul carstic Padiş – Depresiunea Vărăşoaia – Poiana Ponor. (…) Întrucât suprafaţa respectivă nu a făcut parte din zona de conservare specială a Parcului Natural, nu considerăm oportună includerea acestei suprafeţe în zona de protecţie strictă sau zona de protecţie integrală a PN Apuseni”, arăta Megan.

Togor îl contrazice însă pe fostul director din minister, invocând o adresă a Comisiei pentru Ocrotirea Naturii din cadrul Academiei Române, care se arăta „întru totul de acord cu poziţia adoptată de Consiliul Ştiinţific al Parcului Natural Apuseni, în conformitate cu care Padişul, prin valoarea fenomenelor carstice, a florei şi a faunei sale, întruneşte caracteristicile unei zone de conservare specială, după cum este stabilită în harta zonării interioare publicată ca anexă la Ordinul Ministrului nr. 522/2003”.

De asemenea, Togor aminteşte că şi Institutul Speologic „Emil Racoviţă” din Cluj Napoca s-a pronunţat pentru protejarea carstului împădurit din zona în cauză.

La fel în Cheile Caraşului

De notat că Megan a fost acuzat recent pentru pasivitatea Gărzii de Mediu Timişoara faţă de un proiect de construcţie, în Parcul Naţional Semenic Cheile Caraşului, care nu avea toate avizele necesare.

„Tatăl lui Silviu Megan face în Banatul muntos ceea ce face Verestoy în Covasna”, a mai punctat ieri biologul Anna Marossy.

„Nu e normal ca un directoraş numit politic la Ministerul Mediului, cum a fost Silviu Megan, să ignore ordine de ministru”, a completat Togor.

C.H.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !