Simfonie pentru Palatul Episcopal

De Crina Dobocan
Simfonie pentru Palatul Episcopal
Clubul Rotary Oradea colectează donații pentru a sprijini reconstruirea Palatului Episcopal Greco-catolic din Oradea.


Clubul Rotary Oradea organizează joi, 30 august, de la ora 19:00, în Piața Unirii, o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini reconstruirea Palatului Episcopal Oradea.

Concertul vocal-simfonic „Simfonia Marii Uniri” vizează celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, precum și sprijinirea (prin achiziția de instrumente muzicale) artiștilor din Republica Moldova, tărâm ce în urmă cu un secol făcea parte din teritoriul întregit al României.

Astfel, cei ce vor participa la concertul din 30 august, sunt invitaţi să doneze ce sumă doresc. Banii vor fi strânşi într-o urnă specială amplasată la intrarea în zona concertului.

„Pe lângă urna dedicată colectării de fonduri pentru achiziționarea de instrumente muzicale destinate artiștilor din Republica Moldova, va mai fi montată o urnă specială pentru colectarea de fonduri destinate sprijinirii lucrărilor de reabilitare ale Palatului Episcopal Greco-catolic, mistuit de flăcări, sâmbătă. Spectatorii care doresc să beneficieze de un loc în zona dedicată donatorilor, pot alege pentru care dintre cele două cauze umanitare doresc să contribuie”, a arătat profesorul Marcel Roșca, președintele Rotary Club Oradea.

Partituri celebre

Evenimentul este organizat de Rotary Club Oradea și are ca invitați Corul și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Oradea, soprana Tatiana Costiuc (R. Moldova) și violonistul Remus Rîmbu.

Pentru marcarea acestui eveniment istoric, dirijorul Romeo Rîmbu a pregătit un program deosebit, cu partituri celebre din creația românească și din cea universală: Porumbescu, Dimitrescu, Brediceanu, Beethoven, Mozart, Verdi, Dvořák, Brahms etc.

Invitațiile de participare pentru toți donatorii pot fi ridicare de la casieria Teatrului Regina Maria, de luni – joi între orele 12-18.

Evenimentul este susținut de Primăria Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Holcim, Consiliul Județean Bihor, Benvenuti, Teatrul de Stat Regina Maria, fiind organizat de Clubul Rotary Oradea, Clubul Rotary 1113, Clubul Rotary Băile Felix, Rotaract Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !