Simpozion dedicat Marii Uniri

1Comentariu
Simpozion dedicat Marii Uniri
ORADEA – Un număr mare de elevi au participat ieri la simpozionul dedicat Marii Uniri de la 1918, desfăşurat în amfiteatrul Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”, organizat de Catedra de Istorie şi Cercul „Cultul Eroilor” din şcoală. Festivitatea a început cu intonarea imnului de stat.

Moderatorul simpozionului a fost profesorul de istorie Radu Birta, preşedintele Cercului „Cultul Eroilor”. Acesta a avut ca şi invitaţi profesori de istorie ai şcolii, care le-au prezentat elevilor însemnătatea zilei de 1 Decembrie.

Gojdiştii, ruşinaţi
Printre invitaţi s-a numărat şi directorul colegiului, Dorel Tifor. Acesta şi-a început cuvântul de deschidere într-o notă aparte, reproşându-le elevilor că nu au binevoit să intoneze imnul de stat. „Înainte de a discuta despre importanţa zilei de 1 Decembrie, vreau să vă spun că am rămas cu un gust amar acum, după intonarea imnului.

Sunteţi o generaţie care idolatrizaţi poporul cu cel mai redus IQ, aflat dincolo de Ocean, dar ar trebui să ştiţi că până şi ei, în momentul în care îşi aud imnul îşi duc mâna la piept şi cântă. Sper să fiţi mai curajoşi, deoarece intonarea imnului de stat nu este o ruşine”, le-a explicat elevilor Dorel Tifor. În cadrul simpozionului, profesorii invitaţi au prezentat o serie de comunicări ştiinţifice.
Ansamblul de manifestări dedicate Zilei Naţionale continuă azi, cu un concurs interliceal de istorie.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor