Simpozion despre violenţă

Simpozion despre violenţă
Sub genericul „Vad binele, îl aprob si totusi fac raul”, la Liceul Teoretic „Aurel Lazar” s-a desfasurat ieri un simpozion ce a avut ca tema violenta în scoli. În prezenta reprezentantilor mai multor institutii, a parintilor, consiliilor de elevi si directorilor altor scoli, s-au purtat discutii despre violenta în rândul elevilor.

Interviu cu elevi


În prima parte a manifestarii, elevilor li s-a prezentat Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. A urmat un interviu realizat de reprezentantii Centrului Judetean de Asistenta Psihopedagogica Bihor (CJAP) tot pe tema violentei, punctul de plecare al discutiei fiind incidentul de la Constanta, în care o profesoara a fost lovita de un elev.

„Exista acest fenomen de violenta în scoli, de obicei de la elev la elev, dar nu poate fi ignorat nici comportamentul elevilor fata de cadrele didactice”, a mentionat Simina Morar, reprezentantul CJAP Bihor.

Recomandari


Un moment important al simpozionului a fost acela în care comandantul Politiei Municipiului Oradea, Ioan Lenghel, a facut câteva recomandari atât pentru elevi si parinti, cât si pentru profesori. „Nu am primit sesizari asupra actelor de violenta în scoli, nici de la elev la elev si nici de la elev la profesor sau invers, dar ne-au fost semnalate foarte multe furturi de telefoane mobile de la elevi”, a spus comisarul-sef Ioan Lenghel.

Acesta a recomandat conducerii scolilor sa ia masuri în ceea ce priveste interzicerea intrarii persoanelor straine în scoala si o legatura mult mai strânsa între scoala si parinti. De asemenea, acesta i-a mai sfatuit pe elevi sa fie mai toleranti unii cu altii, iar profesorii si dirigintii sa anunte familia si Politia de absenteismul scolar.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !