Simpozion la Primărie, recital la Arcadia

Pe lânga spectacolele gazduite de-a lungul Saptamânii Teatrului Scurt, jubileul trupei „Iosif Vulcan” este punctat si de o alta serie de evenimente. Unul dintre acestea este cel care va avea loc vineri, în penultima zi a celei de-a XV-a editii a festivalului, începând cu ora 10:00, la Primarie.

Simpozionul „50 de ani de teatru românesc” va aduce în Sala Traian Mosoiu o pleiada de personalitati ale vietii artistice oradene si nu numai, care la un moment dat si-au pus amprenta asupra destinului teatrului local. Fie ca este vorba despre actori, regizori, scenaristi sau alti angajati ai scenei oradene, toti au fost invitati sa ia parte la acest moment organizat în chiar ajunul celei de-a 50-a aniversari a sectiei române.

De la ora 13:00, la Teatrul pentru Copii si Tineret „Arcadia” va avea loc un recital din monologurile lui Lucian Blaga sustinut de actrita Elena Ivanca, de la Teatrul National din Cluj-Napoca.

Imediat dupa acest moment artistic va fi lansata cartea autoarei Doina Modola, o lucrare dedicata omului de teatru Lucian Blaga. La eveniment va participa autoarea, iar despre carte vor vorbi Valentin Chifor si Elisabeta Pop.

Laura Voicu