Simpozion la Universitate

ORADEA – Cea de-a IX-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Muncă, bani, bănci, cultură şi politică (1918 – 2007)” s-a deschis vineri, în Aula Magna a Universităţii Oradea.

Scopul întâlnirii este de a dezbate probleme de istorie financiar-bancară, precum şi teme privind băncile şi bursa de valori în epoca de tranziţie. Invitate au fost atât personalităţi locale, cât şi oameni din mediul univesitar, cercetători, economişti, istorici, şi funcţionari ai unor bănci din Bremen, Florenţa, Bucureşti, Cernăuţi, Chişinău, Cluj-Napoca, Petroşani, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Târgu Mureş.„Acest eveniment, care îşi are originea în anul 1991, este o oportunitate reală de a dialoga şi de a vă împărtăşi cunoştinţele din domeniul finaciar-bancar, alături de invitaţii străini”, a spus subprefectul Traian Abrudan, invitat, alături de primarul Petru Filip, la deschiderea evenimentului. „Toată tema acestui simpozion care trăieşte de atâţia ani nu dovedeşte decât că e o temă viabilă şi de interes”, a spus primarul. Alături de cadre didactice de la universitate, în sală au fost prezenţi şi invitaţi străini şi studenţi orădeni. „Faptul că azi ne aflăm la a IX-a ediţie spune foarte multe. La prima vedere, spune că suntem perseverenţi, pentru cunoscători spune câte ceva despre calitate, iar pentru România, e un eveniment cu prestigiu”, a declarat Anca Dodescu, decana Facultăţii de Ştiinţe Economice.Simpozionul a fost organizat de Facultatea de Istorie – Geografie, prin Departamentul de Istorie, împreună cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Asociaţia „Gheorghe Şincai” a studenţilor în istorie şi se desfăşoară în perioada 20-22 aprilie, în campusul nou.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase