Simpozion si Raport de activitate la ITM

Simpozion si Raport de activitate la ITM
ITM Bihor a prezentat Raportul de activitate pe primele nouă luni din anul 2010.

În cadrul „Săptămânii Europene a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”, ITM Bihor a organizat miercuri, 27 octombrie, simpozionul cu tema: „Prevenirea riscurilor în activităţile de mentenanţă”. Înainte de tematica propriu zisă, Eugen Cîrmaciu, inspectorul şef adjunct al instituţiei bihorene a prezentat raportul de activitate pe primele nouă luni din acest an.

Raport

Conform Raportului de activitate, inspectorii ITM Bihor au efectuat în primele nouă luni din acest an un număr de 1.402 controale la 1.359 de agenţi economici. „Cu ocazia controalelor efectuate s-au constatat numeroase abateri de la respectarea aplicării legislaţiei în vigoare şi s-a dispus un număr de 1.211 sancţiuni contravenţionale în cunatum de 867.500 de lei”, a precizat Eugen Cîrmaciu.

În continuare, au fost prezentate acţiunile cuprinse în Programul cadrul de acţiuni ale ITM Bihor pe 2010. La finalul Raportului, cei prezenţi au fost informaţi despre accidentele de muncă din acest an.

„Pe parcursul primelor trei trimestre din acest an s-a înregistrat un număr de 37 de accidente de muncă cu incapacitate temporară şi două accidente mortale. Unul dintre accidentele mortale s-a produs pe raza altui judeţ, dar a fost înregistrat la ITM Bihor”, ne-a informat inspectorul şef adjunct al ITM Bihor.

De asemenea, în primele nouă luni din 2010, pe raza judeţului Bihor au fost înregistrate opt cazuri noi de boli profesionale. „Este vorba despre un caz de silicoză, unul de polidiscopatie lombară profesională, un caz de laringită cronică, un caz de sindrom tunel carpian şi patru cazuri de hipoacuzie neuro-senzorială”, a punctat Eugen Cirmaciu.

Cei prezenţi au adresat apoi întrebări vizavi de legislaţia în domeniu.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !