Simpozion stiintific pentru studenti

De Crina Dobocan
Departamentul Ingineria Mediului din cadrul Facultății de Protecția Mediului a Universităţii din Oradea a organizat miercuri a treia ediție a simpozionului științific studențesc „Protecția Mediului – prezent și viitor”.

Este singurul simpozion științific studențesc din această facutate, fiind inițiat de către șef lucrări dr. ing. Tamara Romocea asistentul universitar dr. Eugenia Șerban și s-a realizat cu sprijinul actualului director de departament, prof. univ. dr. ing. Cornel Domuța.

Din comitetul de organizare a manifestării au făcut parte şefii de lucrări dr. ing. Radu Brejea, dr. Monica Costea și asist. dr. ing. Cristian Oneț.

Analize

22 de studenţi din anii III şi IV, dar şi masteranzii au prezentat lucrări ştiinţifice din domeniul protecţiei mediului.

„Seminarul este axat pe problemele mediului în zona de Nord-Vest a României. Studenţii au realizat o analiză a diferitelor forme de poluare existente în prezent, poluare cauzată de exploatările miniere, poluarea din industria petrolului, eroziunea solurilor. De asemenea, se discută despre situaţia ariilor protejate şi a parcurilor naturale, calitatea apelor, refacerea fertilităţii solurilor”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cornel Domuţa.

Acest gen de sesiuni îi ajută pe studenţi şi în redactarea lucrărilor de licenţă.

„Lucrările de licenţă se bazează pe aceste cercetări pe care unii le încep din anul II, alţii din anul III. Ei ca ingineri de mediu sunt obligaţi ca 50% din lucrarea de licenţă să cuprindă o parte aplicativă şi ca urmare, începând cu anul III de studiu fiecare student îşi alege o temă şi sub îndrumarea lui realizează un studiu, o cercetare pe tematica stabilită şi partea de documentare”, a mai precizat prof. Domuţa.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !