Simulare de inundaţii în Bihor

Simulare de inundaţii în Bihor
Scopul exerciţiului de simulare a fost verificarea modului de organizare şi funcţionare a fluxului informaţional.

Marţi a avut loc la Administraţia Bazinală de Apă Crişuri un exerciţiu de simulare pentru verificarea fluxului informaţional-decizional pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi modul de funcţionare al staţiilor automate din cadrul Proiectului DESWAT pe Râul Barcău, Sectorul Nuşfalău – Sălard.

„Scopul exerciţiului de simulare a fost verificarea modului de organizare şi funcţionare a fluxului informaţional hidrometeorologic de avertizare-alarmare a populaţiei la nivel de judeţ, a modului de colaborare, la nivel judeţean, a tuturor structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, dar şi a modului în care primarii şi deţinătorii de lucrări cunosc atribuţiile ce le revin, conform Manualului Primarului pentru managementul situaţiilor de urgenţă în caz de inundaţii şi a celorlalte reglementări în vigoare, precum şi prevederile Planurilor de apărare împotriva inundaţiilor”, a precizat Pastor Sandor, directorul ABA Crişuri.

Cu această ocazie s-a verificat şi impactul acţiunilor întreprinse la nivelul localităţilor pentru conştientizarea populaţiei asupra riscului pe care îl reprezintă inundaţiile şi a măsurilor care trebuie luate de fiecare cetăţean pentru salvarea propriei vieţi şi a bunurilor materiale, dar şi modul de funcţionare a staţiilor automate din proiectul DESWAT, Balc şi Sălard de pe râul Barcău.

Concluzii

La exerciţiu au participat pe lângă angajaţii ABA Crişuri reprezentanţi ai Ministerul Mediului şi Pădurilor, ai Administraţiei Naţionale Apele Române, dar şi de la   Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Criş, Agenţia de Protecţia Mediului Bihor,   Direcţia Silvică şi reprezentanţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din Nuşfalău, Ip, Marca, Suplacu de Barcău şi Balc.

„La sfârşitul acţiunii s-au întocmit rapoarte la nivel de bazin hidrografic, cu concluziile rezultate, termene şi responsabilităţi pentru remedierea deficienţelor, precum şi cu propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii de management al situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”, a concluzionat Pastor Sandor.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !