Simulare de inundaţii pe Crişul Negru

În zilele de 22 şi 23 mai Crisul Negru, între Tinca şi Frontieră va fi amfiteatrul unui exerciţiu de simulare cuprins în “Programul  exerciţiilor de simulare pentru verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional-decizional pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”.

Scopul principal al acţiunii îl reprezintă verificarea modului de organizare şi de avertizare-alarmare a populaţiei din judet, în cazul unor situaţii de urgenţă provocate de inundatii. Exerciţiul îşi mai propune să determine modul de conlucrare, la nivel judeţean, a tuturor structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, generate de inundaţii. De asemenea, primarii şi deţinătorii de lucrări vor fi testaţi pentru a vedea dacă cunosc atribuţiile ce le revin conform Manualului Primarului, pentru managementul situaţiilor de urgenţă, precum şi a prevederilor Planurilor de apărare împotriva inundaţiilor.

La exerciţiu vor participa structuri din cadrul: Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, AN „Apele Române” Administraţia Naţională de Meteorologie, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Sucursala teritorială Someş – Criş, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Arad şi Bihor (Centre Operationale), Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Bihor şi Arad (Centre Operationale), Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă Salonta, Tinca, Batăr, Tulca, Avram Iancu, Ciumeghiu, Mădăras din judetul Bihor, doua Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Arad, balastiera Tekon judeţul Bihor, Staţia de Pompe Ant .

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, prin Centrul Operaţional, va transmite avertizări, prognoze şi informaţii comisiilor şi comandamentelor locale asupra fenomenelor ce se pot produce, centralizând datele privind efectele fenomenului meteorologic şi situaţia din teren, raportate de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

La sfârşitul acţiunii vor fi întocmite rapoarte, la nivel de bazin hidrografic, cu concluziile rezultate, termene si responsabilităţi pentru remedierea deficienţelor, precum şi cu propuneri pentru îmbunatăţirea activităţii de management a situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii.

Ovidiu Morcan

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !