Simulare la Sâniob

Simulare la Sâniob
SANIOB – Primul exerciţiu de simulare a unei intervenţii în caz de inundaţie, după dotarea cu echipament modern, a avut loc vineri, pe Barcău.

Câţiva reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) au fost prezenţi, ieri, în Bihor pentru a asista la primul exerciţiu de simulare a unei intervenţii în caz de inundaţie, organizat pentru a verifica modul de funcţionare a noilor echipamente achiziţionate în cadrul proiectului Watman. Acţiunea organizată pe Barcău a mobilizat forţe semnificative de intervenţie.

Reprezentanţii MMDD şi ai Direcţiei Apelor Crişuri (DAC) au urmărit modalitatea de lucru a tuturor structurilor implicate în gestionarea unei eventuale inundaţii. „Scopul acestor investiţii este de a interveni eficient în caz de ape mari. La nivelul ţării, valoarea lor a fost de 450 miliarde lei vechi, din care 40 de miliarde destinate bazinului hidrografic Crişuri. Am constatat că aceşti oameni ştiu cum să lucreze cu noile echipamente”, a declarat Lucia Varga, secretar de stat în cadrul MMDD.

Reprezentanţii ministerului au urmărit şi felul în care primarii şi deţinătorii de lucrări îşi cunosc atribuţiile în caz de criză. Astfel, aceştia au organizat la Sălard o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei locale şi cu cetăţenii, informându-i cu privire la codurile corespunzătoare riscului de inundaţii şi semnificaţia lor.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase