Sindicaliştii continuă protestele

2Comentarii
Sindicaliştii continuă protestele
Săptămâna viitoare, în timpul şedinţei de Guvern, sindicaliştii vor organiza o acţiune de protest.

Colegiul Naţional al Liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ s-a întrunit miercuri, la Bucureşti, pentru a analiza situaţia actuală din sistemul de învăţământ.

„La întrunire s-a constatat că sumele destinate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost pe elev nu sunt suficiente pentru întreg anul 2010. O altă nemulţumire este legată de reducerea celor 15.000 de posturi din învăţământul preuniversitar. De asemenea, au apărut discriminări în ceea ce priveşte încadrarea profesorilor din învăţământul preşcolar şi primar, iar veniturile salariale au scăzut mai ales pentru personalul nedidatic şi auxiliar, datorită neacordării, în continuare, a unor sporuri”, a spus Ioan Ţenţ, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor.

Calendar acţiuni

În aceste condiţii, în perioada 15 martie – 2 aprilie, sindicaliştii vor organiza mitinguri, pichetărişi greve de avertisment la nivel teritorial, iar în perioada 12 – 30 aprilie vor picheta sediul Ministerului Educaţiei şi sediul Guvernului.

„Din 15 până în 31 mai vom organiza o grevă de avertisment, iar în perioada 1-15 mai, la Bucureşti, va avea loc un mitingde protest. De asemenea, vom înainta o plângere penală împotriva conducerii Ministerului Educaţiei, datorită acţiunilor de instigare şi presiune asupra angajatorilor, pentru a nu respecta hotărîrile judecătoreşti definitive şi irevocabile. O altă plângere va fi depusă la forurile internaţionale, pentru nepunerea în practică a sentinţelor judecătoreşti. Şi în fine, în intervalul 11 martie – 30 aprilie, vom demara un referendum în rândul membrilor de sindicat afiliaţi, pentru ca aceştia să se pronunţe asupra declanşării unei greve generale începând din prima decadă a lunii iunie şi neîncheierea situaţiei şcolare”, a declarat Ioan Ţenţ.

C.D.

Miting de protest în faţa Prefecturii Bihor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor