Sindicaliştii de la metrou au refuzat oferta

Sindicaliştii de la metrou au refuzat oferta
BUCUREŞTI – Sindicaliştii de la metrou au refuzat propunerea privind majorarea salarială făcută de conducerea Metrorex, în cadrul unei noi runde de negocieri, purtate, joi, la sediul Metrorex, informează compania printr-un comunicat remis, vineri, agenţiei NewsIn.

Potrivit reprezentanţilor Metrorex, comisia de negocieri a companiei s-a întâlnit, din nou, în cursul zilei de joi, cu reprezentanţii Unitatea – Sindicatul Liber Metrou. “Cu această ocazie, Metrorex a reiterat propunerea privind acordarea unei creşteri salariale în două etape, în limita fondului de salarii prevăzut în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, care urmează să fie aprobat pentru anul 2007”, se arată în comunicatul Metrorex.

Astfel, propunerea Metrorex prevedea o creştere salarială de şase procente în prima etapă, urmând ca, în cea de-a doua etapă, să se acorde o nouă creştere salarială.

Potrivit comunicatului Metrorex, reprezentanţii sindicaliştilor au refuzat oferta Metrorex, declarând că vor menţine divergenţele.

Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului Radu Berceanu a declarat, joi, că nu poate să le ofere angajaţilor Metrorex creşterile salariale pe care le revendică reprezentanţii sindicatului, exprimându-şi, în acelaşi timp, convingerea că aceştia vor ajunge la o soluţie în urma negocierilor purtate cu conducerea Metrorex. “Nu pot decât să le ofer cele mai bune condiţii, dar în limita fondurilor pe care le am la dsipoziţie”, a declarat, joi, ministrul Berceanu.

În acest sens, ministrul şi-a exprimat convingerea că se va găsi o soluţie, astfel încât să nu se ajungă la grevă. De asemenea, Berceanu a precizat că, în cursul săptămânii viitoare va fi aprobat bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în funcţie de care se va putea stabili procentul creşterilor salariale pentru angajaţii Metrorex.

Precizările ministrului transporturilor au venit după ce, miercuri seara, negocierile purtate de conducerea Metrorex cu reprezentanţii sindicaliştilor au eşuat, aceştia din urmă declarând că îşi menţin intenţia de a declanşa greva de avertisment în primele zile ale lunii februarie şi greva generală între 10 şi 12 februarie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !