Sindicaliştii din educaţie la un pas de noi proteste

Sindicaliştii din educaţie la un pas de noi proteste
Sindicaliştii din învăţământ susţin că au primit, marţi, la discuţiile purtate cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, răspunsuri “evazive şi nelămuritoare” la problemele care au făcut obiectul întâlnirii, potrivit liderului Federaţiei “Alma Mater”, Anton Hadăr.

“Nu am primit răspunsuri mulţumitoare la niciuna dintre probleme. Despre cel de-al 13-lea salariu pe 2009, ni s-a răspuns doar că există intenţia ca acesta să fie plătit. În privinţa sporului de doctorat pentru profesorii din preuniversitar, ministerul nu vrea, din câte se pare, să facă niciun demers, iar despre Legea educaţiei ni s-a spus că o vom primi atunci când va fi gata”, a declarat Hadăr, la sfârşitul discuţiilor care au avut loc la sediul ministerului.

Prezent şi el la discuţii, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop, a spus că, dacă nu se va găsi înţelegere pentru rezolvarea problemelor avansate de sindicate, se va recurge la proteste.

De celalată parte, secretarul de stat Cătălin Baba a afirmat că la întâlnirea de marţi nu s-a discutat aplicarea sau neaplicarea unui text de lege. “Sporul de doctorat e o chestiune punctuală”, a mai spus Baba.

În privinţa Legii educaţiei, o primă formă a acesteia va fi prezentată guvernului în cel mai scurt timp posibil, iar dacă ea va fi aprobată, va intra în dezbatere publică, urmând să ajungă apoi în parlament, potrivit reprezentanţilor ministerului.

Sindicaliştii din învăţământ au anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că vor contesta, săptămâna viitoare, prin Avocatul Poporului, Ordonanţa 1/2010 prin care se elimină sporurile de doctorat din preuniversitar, şi vor cere, marţi, Ministerului Educaţiei, să elaboreze o serie de norme metodologice pentru aplicarea Legii salarizării unitare.

O altă cauză a nemulţumirii sindicatelor este eliminarea a 15.000 de posturi din învăţământului preuniversitar, din anul şcolar 2010-2011, potrivit Ordonanţei 114/2009, publicată în decembrie 2009 în Monitorul Oficial. La ultimele negocieri care au avut loc pe această temă la Ministerul Educaţiei s-a amânat discutarea punerii în aplicare a acestei ordonanţe până după stabilirea cifrelor de şcolarizare pentru anul şcolar viitor.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !