Sindicaliştii din industria alimentară cer boicotarea zaharului Diamant în UE

De Veronica Bursaşiu
9Comentarii
Sindicaliştii din industria alimentară cer boicotarea zaharului Diamant în UE
Decizia a fost luată după ce s-a aflat că zaharul marca Diamant, brand românesc va fi produs în Polonia şi Germania, după închiderea fabricii de zahar din Oradea.

Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară va cere partenerilor afiliaţi din întreaga Europă boicotarea zahărului „Diamant” pe care Pfeifer & Langen îl va produce în Polonia şi Germania. Declaraţia aparţine preşedintelui Dragoş Frumosu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de liderul sindical de la Fabrica de Zahăr, Horia Ursu.

Reacţia sindicatelor vine după ce nu mai au dubii că închiderea fabricii de la Oradea a fost premeditată, provocată artificial ca şi datoriile de 200 de milioane de euro pe care producătorul orădean le-ar avea către firma-mamă din Germania.

„Cerem autorităţilor să se implice, să vedem dacă toate cauzele contractuale din 2007 au fost respectate. Sperăm că a fost un contract semnat cu Pfeifer & Langen în avantajul României, nu al altora. Iar dacă statul nu va găsi nimic în neregulă, atunci chiar nu mai avem nimic de făcut. Vom face însă tot ce putem legal să-i faultăm…Şi aşa, nu se poate să fim pe primul loc în UE la creştere economică, dar pe consum! Suntem nebuni? Tot ce câştigăm cheltuim, iar banii se duc la alţii”, a spus preşedintele FSIA.

Pentru Alina Mungiu-Pippidi, politologul cu expertiză în domenii politicile publice, bună guvernare, luptă anticorupție și democratizare, nu a trecut neobservată ştirea că Fabrica de zahăr din Oradea se închide. Numele politologului a fost vehiculat ca posibil consilier al Preşedintelui Iohannis. Ch...
fabrica-de-zahar-oradea
Proprietarii Fabricii de zahăr „pregătesc terenul” pentru a găsi un cumpărător pentru cei 354.000 mp de teren pe care se întinde producătorul mărcii „Diamant”. Imediat după ce au anuţat angajaţii despre închiderea fabricii de zahăr, proprietarii germani au început să caute în piaţă cumpărători pe...
Închiderea fabricii de zahăr din Oradea de către proprietarii germani scoate din circuitul economic al judeţului milioane de euro, bani europeni acordaţi ca subvenţii la sfeclă de zahăr. Aproape 900 de euro/ha au primit subvenţii fermierii bihoreni care au cultivat şi au predat, anul trecut, sfec...
Negocierile cu grupul de producători bihoreni care urmau să cumpere Fabrica de Zahăr au eşuat. Informaţia e confirmată atât de cultivatori, cât şi de surse din interiorul fabricii. Decizia de închidere a fabricii, care are acum 214 angajaţi, va fi anunţată salariaţilor pe 3 ianuarie 2018. Ea vine du...



9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor