Sindicate şi semnale

Deva – Salariile de mizerie, pensiile în totală discordanţă cu preţurile actuale, veşnicele majorări ale tarifelor la utilităţile publice, de cele mai multe ori nejustificate economic, dar care au angrenat de fiecare dată un lanţ de scumpiri ale produselor de strictă necesitate, pierderea a mii de locuri de muncă, un sistem sanitar în pragul colapsului, toate acestea au făcut ca viaţa cetăţeanului obişnuit din România să devină un coşmar.

„Acţiunile de protest din 2006 s-au dorit încercări de pregătire a oamenilor pentru „marea integrare”. Nu putem bate la porţile Europei cu un popor sărăcit pe care guvernele care s-au succedat la putere în ultimii 15 ani l-au făcut să-şi piardă speranţa într-un viitor mai bun al ţării”, susţin liderii de sindicat.

Cel mai mare miting organizat în acest sens a avut loc la Bucureşti, la 24 mai 2006 unde au participat 15.000 de sindicalişti afiliaţi la cele trei confederaţii sindicale. Peste 100 dintre aceştia au fost din judeţul Hunedoara. „Mitingul din 2006 a încercat să arate necesitatea adoptării de măsuri urgente pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor.
Guvernanţii trebuie să înţeleagă că românii nu merită şi nu mai au puterea de a îndura umilinţa unei vieţi de mizerie”, a declarat Lacrima Minişca, preşedinta CNSLR Frăţia Hunedoara.

La protestul celor trei confederaţii s-au adăugat cele declanşate de sindicatul Sanitas, cel al funcţionarilor publici şi protestul personalului din instanţe.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !