Sinucidere în cazul jafului Băncii din Floreşti

Reactualizat la:
Sinucidere în cazul jafului Băncii din Floreşti

Procurorii clujeni audiază trei deţinuţi din celula în care a fost găsit spânzurat, duminică, Banyai Tibor,  suspectat de spargerea băncii Transilvania din Floreşti.

Pe corpul lui Banyai nu s-au găsit alte urme în afară de cele lăsate de cordonul cu care s-a spânzurat, astfel că prima ipoteză este sinuciderea mai ales că în celulă s-a găsit un bilet de adio semnat de Banyai (30 ani). Autopsia ce va fi efectuată luni la Institutul de Medicină Legală din Cluj urmează să confirme sinuciderea.

Banyai Tibor a fost arestat preventiv pe 31 ianuareie, fiind principalul suspect al furtului comis în noaptea de 26 ianuarie de la sucursala unei bănci din comuna Floreşti.

Din cercetările făcute s-a stabilit că moartea a fost violentă şi s-a produs prin strangulare, victima apelând la un cordon textil de la o geantă personală de voiaj, în care îşi ţinea bunurile. Extinzând cercetările în cameră, pe peretele de lângă patul victimei, pe o coală de hârtie format A4, s-au găsit două mesaje, adresate prietenei sale, în care îşi anunţa intenţia de a se sinucide.

            Conform sursei citate, tânărul şi-a manifestat de mai multe ori intenţia de a-şi lua viaţa, şi înainte şi după comiterea faptei, din cauza neînţelegerilor avute cu prietena sa.

            „Totodată, aceasta l-a anunţat la ultima întâlnire, din 4 martie, că îl părăseşte şi că doreşte să plece la muncă în străinătate. Din primele declaraţii ale celor trei colegi, a rezultat faptul ca aceştia nu au observat nimic, întrucât se aflau la program de odihnă”, se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

            Potrivit judecătorului Octavian Chirilă, care a emis mandatul de arestare pentru 29 de zile, probele împotriva lui Banyai au fost amprentele lui din seif, declaraţiile rudelor, cărora tânărul li s-a confesat, dar şi un sms trimis iubitei lui, Kinga: “Am spart o bancă, mă omor”.

            Angajaţii băncii au descoperit, în 27 ianuarie, că seiful, unde se aflau 197.000 de lei, 9000 de euro şi 3000 USD, este gol. Modul de operare a fost ingenios: autorul a pătruns în clădirea restaurantului dezafectat lipit de bancă, a decupat cu flexul peretele de rigips în dreptul seifului, l-a tăiat şi pe acesta şi a luat banii.

            După emiterea mandatului de arestare, avocatul lui Banyai a susţinut că, în noaptea jafului, Banyai ar fi câştigat 3000 de lei la o sală de jocuri mecanice, precum şi că a prezentat instanţei probe care dovedesc prezenţa clientului său în altă parte, dar judecătorii le-au ignorat.

  • Banyai Tibor, bănuit că a fugit în Ungaria (29 ianuarie)  • 0Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase

    Citiți principiile noastre de moderare aici !