Sisif, actor la Teatru!

2Comentarii
Sisif, actor la Teatru!
ORADEA - Ca la noi la nimeni. Lucrările de renovare a Teatrului de Stat intră în impas. Motivul: starea proastă a acoperişului. Directorul Lucian Silaghi susţine că de câteva luni încoace s-au observat infiltraţii de apă pe interiorul Teatrului.

Astfel, lucrările de renovare a interiorului instituţiei nu pot fi continuate! Conducerea CJ Bihor le-a cerut directorului Silaghi şi arhitectului Ernest Pafka finalizarea de urgenţă a unui proiect pentru reparaţii la acoperiş.

Până acum, pentru lucrările de reabilitare din interiorul Teatrului au fost cheltuiţi circa 900.000 lei (9 miliarde de lei vechi), din cei 1,9 milioane de lei alocaţi de către Consiliul Judeţean. „S-au cheltuit fonduri pentru reabilitarea reţelelor electrice, pentru sonorizare şi scările de acces la holul etajului II”, explică directorul Silaghi destinaţia fondurilor.

În prealabil, lucrările pentru renovarea Teatrului pe exterior costaseră circa 1 milion de lei, fiind finalizate în cursul lunii mai.

Acoperişul de tablă al Teatrului, realizat acum circa opt ani de către „meseriaşii” rromi, începe să dea semne evidente de oboseală. Acest fapt a fost recunoscut de către directorul Teatrului de Stat, Lucian Silaghi. Responsabilul de la Teatru le-a semnalat şefilor de la Consiliul Judeţean, Radu Ţîrle şi Dumitru Ţiplea, necesitatea reabilitării acoperişului.

Această autosesizare vine în condiţiile în care renovarea exterioară a Teatrului a fost realizată deja şi au început şi lucrările de reabilitare a interiorului instituţiei de cultură.

Bani, bani, bani…

Din cei 1,9 milioane lei alocaţi de către forul judeţean s-au cheltuit până acum jumătate, ne-a informat Filip Cheşeli, director tehnic la Consiliul Judeţean. Însă fondurile prevăzute nu vor ajunge, crede Silaghi, care spune că se impune o suplimentare consistentă de la Consiliul Judeţean. Cât? Alţi aproximativ 3 milioane de lei. Însă această suplimentare nu pare a fi acum de actualitate, având în vedere problema infiltraţiilor cu apă din interior. Probabil că reparaţiile de urgenţă necesare la acoperiş vor uşura vistieria CJ Bihor cu încă câteva sute de mii de lei noi (miliarde de lei vechi)…
Călin Corpaş2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor