Sistaţi de la apă pentru neplată

O asociaţie a fost sistată de la apă pentru neplată. Alte 116 firme – la un pas de oprire a apei.

Săptămâna trecută au fost sistaţi de la furnizarea apei potabile o asociaţie de proprietari (Cerbului) şi 16 consumatori casnici, pentru acumularea de datorii în ultimele două luni. Reprezentanţii asociaţiei au plătit a doua zi de la sistare, vinerea trecută, Companiei de Apă Oradea (CAO) o restanţă de 800 de lei şi, drept urmare, consumatorii au fost racordaţi în aceeaşi zi. Asociaţia are un însă un angajament de plată, fiind nevoită să achite în decurs de două săptămâni restul sumei datorate, în valoare de 1800 lei.

Somaţi

Alţi 709 consumatori particulari datornici ai CAO, au fost somaţi în această lună să-şi achite restanţele la furnizarea apei potabile, în valoare de 426.788 lei, inclusiv penalizări. În caz că nu vor achita până în 16 octombrie facturile la apă vor fi propuşi pentru sistare. Tot recent au fost somaţi să-şi plătească datoriile mai vechi de 60 de zile, în valoare de aproape 312.000 lei şi 365 de firme Oradea. Dintre aceştia doar 249 şi-au achitat datoriile până acum, celelalte 116 firme Oradea fiind propuse pentru sistare. Dacă nu-şi vor plăti în următoarele săptămâni facturile în valoare totală de peste 180.000 de lei, vor rămâne fără apă.

Deşi ne aflăm într-un an de recesiune, datoriile înregistrate la CAO nu sunt mai mari decât în mod obişnuit, ne spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Sas, valoarea totală a restanţelor depăşind în această lună 15 milioane de lei fără TVA şi penalizări. Cele mai mari debite le înregistrează CET-ul cu 13, 7 milioane de lei (inclusiv penalizări şi TVA) şi SC GCPLS SA Sînmartin, cu 5,1 milioane de lei, care la rândul lor nu şi-au recuperat restanţele de la consumatori.

Mălina Pop

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !