Sisteme de alertare la toate spitalele

11Comentarii
Sisteme de alertare la toate spitalele
După tragedia de la Maternitatea din Giuleşti, când mai mulţi copii au ars în incubatoare, ministrul Sănătăţii a dispus nu doar control în toate cele peste 400 de spitale din ţară, ci şi achiziţionarea de sisteme de alertare fum-foc în toate unităţile sanitare.

Bihoreanul Cseke Attila vrea ca prin controlul ce începe luni să se verifice aspecte privind limitarea propagării unui eventual incendiu, aspecte privind asigurarea căilor de evacuare necasare şi în stare de utilizare, aspecte privind dotarea cu mijloace de intervenţie, aspecte privind organizarea activită?ii de apărare împotriva incendiilor.
Mai mult, ministrul a anunţat că va demara “o amplă licitaţie de achiziţionare de avertizoare de fum care vor fi montate în toate unităţile sanitare” din ţară.

Pompierii bihoreni au informat că în prezent, legislaţia română nu prevede obligativitatea montării unor astfel de sisteme de alertare fum – foc şi prin urmare, acestea există în unele compartimente din spitalele din Bihor şi din celelalte judeţe doar la nivelul aparaturii. Alte surse opinează că sistemele de alertare nu vor avea efectul scontat de protejare a pacienţilor (mai ales a celor nedeplasabili) dacă halatele albe nu sunt atente.

Amintim că imediat după tragedia din Capitală, salvatorii bihoreni de la “Căutare – Salvare” din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, au demarat o acţiune de recunoaştere în teren la Maternitate, Psihiatrie, Spitalul Judeţean – Staţionar II şi Spitalul CFR pentru exerciţii de salvare a pacienţilor nedeplasaibili.

O.Ş.

Spitalele bihorene, controlate de ISU şi DSP

Spitalele bihorene, controlate de ISU şi DSP11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor