Site despre admitere

Pentru a veni în sprijinul elevilor si parintilor care vor trece prin febra examenelor testarii nationale si a admiterii în licee si scoli de arte si meserii, Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat „Ghidul Admiterii Computerizate”, respectiv a realizat site-ul http://admitere.edu.ro.

Ghidul este îndrumatorul perfect atât pentru elevi cât si pentru parinti, fiind un real ajutor în cunoasterea cât mai bine a algoritmului de admitere computerizata, prin ilustrarea unei situatii concrete. Informatii si sfaturi
Practic, noul document este un adevarat manual pentru elevii care se pregatesc sa-si completeze fisa de admitere, cu explicatii clare despre pasii care trebuie parcursi în vederea repartizarii la liceul favorit, eliminând riscul de a rata adimiterea la un liceu sau o scoala de arte si meserii. Site-ul pune la dispozitia celor interesati informatii despre modul de repartizare a candidatilor în licee si scoli de arte si meserii, criteriile de departajare, precum si modalitatea de calcul a mediei de admitere.

Algoritmul de repartizare
În ceea ce priveste algoritmul de repartizare, acesta se va face ordonând candidatii în ordinea descrescatoare a mediilor pe judetul respectiv si încercându-se plasarea fiecarui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare, pâna la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate de candidatul respectiv. Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii, si anume, media de admitere, media generala obtinuta la testele nationale la proba de limba si literatura româna, matematica, la proba de limba materna, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, în cazul candidatilor care solicita înscrierea la unitati de învatamânt cu predare în limba minoritatilor nationale.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !