Situația financiară sau familia?

De Veronica Bursaşiu
Situația financiară sau familia?
Alex Tănase e omul provocărilor. Într-o singură zi a trebuit să ia trei decizii majore: „am primit apoi o ofertă în banking pe mulţi bani, în afara ţării…” afirmă acesta.

Avea 28 de ani, era corporate manager pe jumătate din România în banking. Într-o zi, soţia i-a spus că s-a săturat să-l întâlnească doar prin hoteluri. „A fost o săptămână în care am luat trei decizii majore: soţia mi-a spus că e însărcinată, venise criza şi principiile mele nu mai corespundeau cu ceea ce aflasem că va trebui să fac, am primit apoi o ofertă în banking pe mulţi bani, în afara ţării, la care am renunţat, fiindcă după mult timp îmi doream şi o viaţă personală”, a povestit managing partener CITR, Alexandru Tănase, la 11 even, eveniment organizat de Fundaţia Comunitară Oradea.

alexandru-tanase

Proaspăt asociat în cea mai mare companie de insolvență din țară și coordonatorul zonei Transilvania, după aproape un deceniu de carieră bancară, Alex a pus un pariu cu sine când a decis, în 2011, să accepte o nouă încercare în dezvoltarea profesională. Curajul, determinarea, îndrăzneala, apetitul pentru risc și setea de cunoaștere l-au convins pe tânărul entuziast să-și lase în urmă zona de confort și să-și testeze propriile limite.

„Nu am ştiut niciodată cum e să ai o zonă de confort!”, mărturisește tânărul. Spune că în momentul în care a renunţat la sistemul bancar şi a decis să intre în concediu de îngrijire a copilului, mulţi prieteni au fost uimiţi şi-l şi vedeau împingând căruciorul. Întotdeauna m-am simţit un restructurator!”, spune Alexandru Tănase când vorbeşte despre noua lui opţiune profesională, aceea de a intra în domeniul insolvenţei.

„La început câştigam mai puţin decât rata la maşina cu care mergeam la serviciu… Apoi am cunoscut un om care m-a întrebat: «Cum vei fi peste zece ani?». I-am spus că cel mai bun în insolvenţă, copiii vor creşte… A insistat! «Nu! Cum vei fi tu peste 10 ani!?» Şi mi-a spus: «Fii tu peste 10 ani!». De aceea eu consider că e bine să ne încurajăm cu oameni care ne dau încredere şi te lasă să fii tu”, spune Alexandru Tănase. A meritat să încerce o nouă provocare, fiindcă 3 ani mai târziu s-a regăsit cu totul în poziția de manager, nominalizat de nenumărate ori ca exemplu pozitiv de colegii de echipă și desemnat chiar ambasador de imagine al CITR:

„Am fost profund emoționat când echipa mea de la Brașov mi-a oferit cadou un tricou cu mesajul «Cel mai bun șef»; a fost pentru mine un moment în care mi-am simțit inima ușoară, în care toate luptele cu sine și cu percepțiile altora au dat rezultat”. Acesta este amănuntul biografic, invitația la reflecție care i-a confirmat lui Alex crezul, conform căruia „limitele sunt doar în mintea noastră; trebuie să ieşi din limite”. Alex a absolvit studiile economice la UBB Cluj și cele de master în Brașov, cu specializarea în Drept. E o fire sportivă, cele mai mari pasiuni ale sale fiind schiul și baschetul.

Îi place să fie înconjurat de oameni, fiind convins că e dependent de socializare și de împărtășit experiențe. E un familist convins, care vrea să fie, înainte de toate, prietenul copiilor săi. Recent a descoperit că niciun obstacol nu-i poate sta în cale, nici chiar atunci când e vorba despre o cursă sportivă. A participat la triatlon, deşi mărturiseşte că până nu demult nu reuşea să ducă până la capăt nici două curse de piscină. „Scopul este să termini ceea ce ai început. Preţuieşte punctele de cotitură, lasă-le să schimbe vieţi! Riscurile sunt un construct social. Puteţi fi orice, oriunde, oricând. Nu aveţi limite!”, e mesajul transmis de Alexandru Tănase.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !