Situaţii hazlii la alegeri

Situaţii hazlii la alegeri
Toate evenimentele electorale din România – alegeri sau referendum – au avut parte şi de momente bizare, unele de-a dreptul hazlii.

Spre exemplu, la referendumul pentru demiterea preşedintelui din mai 2007, în oraşul Flămânzi, a fost brevetată utilizarea tomberoanelor ca urne de votare: 11 pubele de gunoi modificate au fost folosite atunci pentru prima dată pe post de urne.

Pentru că vorbim de cabine de vot, uneori urna mobilă îţi poate salva viaţa. La referendumul din mai, o femeie de 94 de ani, din Bistriţa, care a ţinut morţiş să vină la secţia de votare, deşi la vârsta ei putea solicita urna mobilă, a ajuns la spital după un accident. Cabinele secţiei de vot nr. 3 din Bistriţa s-au prăbuşit peste ea, înainte ca bătrâna doamnă să apuce să voteze.

Dacă aţi băut şi nu vă puteţi ţine pe picioare până la secţia de votare, nu puteţi cere să votaţi prin telefon. Totuşi, la ultimele alegeri pentru Primăria Capitalei, un cetatean care s-a recomandat Mitică Lumânare a sesizat Biroul Electoral Municipal, cerând să voteze prin telefon. El a motivat că nu se putea deplasa la secţia de vot, fiind băut.

În materie de sesizări, Birourile Electorale pot scoate tomuri cu cele mai trăsnite. La alegerile locale din 2004, preşedinta unei secţii de votare amenajate într-o şcoală din cartierul craiovean 1 Mai a sesizat Biroul Electoral Municipal, pe motiv că membrii secţiei nu au unde să meargă la toaletă.

La acelaşi scrutin, membrii unei secţii de votare din comuna doljeană Predeşti au reclamat la Biroul Electoral Judeţean faptul că li s-a ars becul şi stau pe întuneric. Un temei mai serios de reclamaţie, dar nu mai puţin hilar, au avut membrii unei secţii de votare din comuna Seaca de Pădure. Când au intrat în secţie, ei au găsit toate cabinele întoarse cu faţa către perete, astfel că alegătorii nu puteau intra în ele.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase