Slujbe multe, plătite prost

1Comentariu
Slujbe multe, plătite prost
DEVA – În judeţul Hunedoara, anul trecut au fost angajate mai multe persoane decât în judeţul Timiş sau chiar în Bucureşti. Totuşi, rata şomajului la noi este peste media pe ţară şi permanent în evidenţele Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă sunt câteva mii de hunedoreni, indemnizaţi sau nu.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Hunedoara, acest lucru se întâmplă pentru că nivelul scăzut de salarizare conduce la o fluctuaţie mare de personal, iar cei mai mulţi dintre cei aflaţi în evidenţe nu vor să se angajeze. În paralel, lunar, la bursa locurilor de muncă sunt oferite sute de slujbe pe care nu le vrea nimeni.

Criză de forţă de muncă
În ultimele luni angajatorii din anumite domenii de activitate au înţeles că stabilitatea forţei de muncă din fabrici depinde în primul rând de pachetul salarial oferit. Firmele de cablaje sau cele din industria uşoară au început să ofere deja mai mult pentru a-şi atrage muncitori.


Vasile Iorgovan, directorul AJOFM Hunedoara, spune că o mare parte dintre cei 28.000 de hunedoreni angajaţi în 2007 şi-au schimbat serviciul, alegând patronul care plăteşte ceva mai bine.
În judeţ nu au venit investitori mari, iar necesarul de forţă de muncă nu e diversificat. Patronii care caută acum muncitori calificaţi suferă cel mai mult, pentru că meseriaşii hunedoreni au ales să muncească în străinătate încă de la începutul anilor 2000, alegând să stea departe de familii, decât să stea la coadă pentru viza pentru şomaj. Fenomenul exodului continuă şi acum, pentru că piaţa europeană a muncii oferă şi mai multe posibilităţi, chiar pentru meseriile ignorate la noi (cele care necesită studii superioare), şi plăteşte şi mai bine.

Alte locuri de muncă la bursă
Bursa lunară a locurilor de muncă va fi organizată vineri, între orele 9,00 şi 13,00, în toată reţeaua teritorială a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara. Încă nu se ştie care va fi numărul locurilor de muncă oferite de această dată, pentru că agenţii economici îşi pot face ofertele până inclusiv în ziua bursei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor