Societăţi acţionate în instanţă

Societăţi acţionate în instanţă
REŞIŢA – Reprezentanţii firmelor care nu au depus situaţia financiară (bilanţurile contabile) pe anii trecuţi, au fost acţionaţi în instanţă de către Oficiul pentru Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Astfel, la tribunal au fost formulate un număr de 899 de acţiuni. Din acest total, 179 de societăţi nu şi-au depus bilanţul pentru anul 2003, alte 489 nu au respectat legea în anul 2004, şi 231 de societăţi nu au prezentat situaţia financiară nici în 2003 şi nici în 2004. Alte 763 de societăţi comerciale au scăpat în ultimul moment de acţionarea în judecată, întrucât imediat după 1 decembrie 2006, au depus situaţiile anuale.

În ultimul moment

În urma acţionării în judecată, s-au pronunţat 865 de hotărâri, structurate astfel: 543 sentinţe de dizolvare şi alte 322 de sentinţe de respingere a acţiunii, ca urmare a depunerii ulterioare a situaţiilor financiare.

Societăţile care au fost trecute în dizolvare aveau obligaţia, prin reprezentanţii lor legali, să ceară numirea unui lichidator. Foarte puţini au procedat corect şi tocmai din acest motiv există încă firme care figurează în evidenţe precum dizolvate.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !