Solidaritate: Câțiva orădeni au ajutat bolnavii cu afecţiuni hematologice

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Solidaritate: Câțiva orădeni au ajutat bolnavii cu afecţiuni hematologice
Trei persoane au donat câte 500 de lei. Alţii au donat şase televizoare vechi. O pensionară a adus un televizor, un radio şi a donat 50 de lei.

Toate pentru ca cei 33 de bolnavi cu afecţiuni hematologice internaţi la Centrul Oncologic
să aibă parte de o perioadă mai suportabilă pe timpul internării, când li se administrează grele tratamente.

Ajutor

Acţiunea de ajutorare a bolnavilor a pornit tot de la cadrele medicale, medici şi asistenţi buni, cărora le pasă de oamenii pe care îi tratează.

Joia trecută, JB şi Bihon.ro au făcut anunţul şi, chiar în acea zi, mai mulţi oameni au sunat să se intereseze de nevoile bolnavilor. Imediat apoi, în weekendul pascal, au apărut şi ajutoare date din partea oamenilor simpli, care au înţeles că, printr-un mic ajutor, cei peste 30 de bolnavi greu încercaţi de chinurile tratamentelor şi de afecţiunile crunte de care suferă vor avea parte de o mică bucurie.

Asistenta-şefă Nicoleta Serenciuc a informat, miercuri, că va încerca la o firmă de electrocasnice să schimbe televizoarele primite pe unele noi, pentru că acestea se pot monta pe perete.

Internaţi la Centrul Oncologic, trataţi de medici hematologi buni, cei 33 de oameni nu dispun de niciun fel de program, nu au nici televizor sau radio în saloane, care să le „mute” mintea de la durere măcar un pic.

Recent, Secţia de onco-hematologie de la Spitalul „Gavril Curteanu” s-a mutat din această incintă în clădirea Centrului Oncologic, din apropiere. Centrul Oncologic, recent construit, oferă pacienţilor posibilitatea de a fi trataţi mai bine, în condiţii incomparabil mai bune. Şi condiţiile hoteliere sunt mult mai bune, iar actul medical se poate desfăşura mai eficient.

La secţia în discuţie sunt trei saloane cu câte un pat şi 15 saloane cu câte două paturi, ideal fiind ca în fiecare dintre cele 18 saloane să existe un televizor. Cei ce mai doresc să contribuie la sporirea confortului şi echilibrului acestor oameni loviţi de cancer pot ajuta donând bani. Cei interesaţi sunt rugaţi să o contacteze pe asistenta-şefă Nicoleta Serenciuc (tel. 0724/186.361).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !