Soluţie la urgenţele dentare?

Soluţie la urgenţele dentare?
Enervati sa mai apara la ziar ca nu vor sa faca un cabinet de urgenta gratuita pentru dintii bihorenilor, medicii s-au pus pe treaba.

Ieri, directorul Spitalului de Copii, dr. Gheorghe Carp, a negat acuzatiile aduse de catre presedintele Colegiului Dentistilor, dr. Panczel Marton, declarându-ne ca vrea sa aloce spatiu. „L-am sunat sa îl întreb de ce ma acuza, daca nu ma întreaba? În spital a functionat un astfel de cabinet pâna în 1989. De ce n-ar functiona si de acum încolo?”, ne-a spus dr. Carp. OK si de la DSP


Seful Directiei de Sanatate Publica, dr. Ritli Ladislau, ne-a spus ca „va semna favorabil” pentru înfiintarea cabinetului în incinta Spitalului de Copii.
În urma celor doua declaratii, dr. Panczel Marton, de la Colegiul Dentistilor, a spus ca saptamâna viitoare spera sa obtina si acordurile scrise de la celelalte unitati implicate: DSP si Spitalul de Copii. „Probabil numai la insistentele dvs. se va rezolva ceva”, ne-a spus dr. Panczel.


Din 2000 încoace, nici un cabinet dentar nu mai face garzi gratuite. Abia în septembrie anul acesta, dentistii au deschis Cutia Pandorei, reclamând ca nu sunt luati în seama.

Pret de doua luni, stomatologii au facut mai multe declaratii pe aceasta tema, ultimele contradictorii: ba se înfiinteaza cabinetul, ba nu se vrea înfiintarea lui. Ieri, J.b. a contactat reprezentantii tuturor unitatilor interesate, obtinând acordul verbal din partea fiecareia.

Otilia Sandor