Solutii alternative pentru confortul termic: panourile cu infrarosu si incalzitoarele instant

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Panouri cu infrarosu
Panouri cu infrarosu
Românii devin tot mai conştienţi asupra soluţiilor alternative de încălzire a locuinţelor. Din acest an, pe piaţa românească a echipamentelor de încălzire, a apărut un nou model de încălzitoare germane, cea mai modernă şi mai eficientă soluţie pentru prepararea apei calde instant. Pentru anotimpul rece, încălzirea locuinţei cu ajutorul panourilor radiante cu infraroşu dezvăluie un sistem incomparabil mai eficient decât sistemele clasice.

Sistemele au numeroase avantaje: veţi câştiga mai mult timp liber, veţi beneficia de costuri  mult reduse, dar şi de un confort maxim după doar cinci minute de la intrarea în locuinţa.

Pe lângă utilitatea şi eficienţa soluţiilor propuse în mediul urban (birouri, case familiare, apartamente, biserici, etc), oferta vine cu soluţii foarte interesante pentru mediul rural. Astfel, dacă utilizatorul deţine case în mediul rural, folosite ocazional, la sfârşit de săptămână, sau dacă acesta este proprietar al unei case de vacanţă, se oferă soluţia ideală pentru a beneficia de maxim confort în perioada petrecută în aceste locaţii.

Majoritatea celor care deţin astfel de locuinţe secundare pierd mare parte din puţinul timp pe care îl petrec în acestea cu producerea apei calde şi a căldurii. Acest timp pierdut creează deseori o stare de disconfort semnificativ în cazul în care se foloseşte combustibil solid (lemne, peleţi, păcură etc) si costuri nejustificate în cazul soluţiilor cu combustibil lichid, sau a celor clasice cu energie electrică.

În plus, marea problemă întâlnită cel mai frecvent este durata de producere a apei calde şi a căldurii, existând nenumărate situaţii în care beneficiarii caselor situate în mediul rural să nu poată face un duş cald şi să nu poată dormi la căldură în prima zi a scurtei lor vacanţe.

 Pentru producerea apei calde, se propune folosirea încălzitoarelor germane CLAGE. Aceste încălzitoare produc apă caldă la temperatura dorită, fără a mai fi nevoie de amestecarea apei fierbinţi, din rezervorul de stocare a boilerului clasic, cu apă rece din foraj sau de la reţea. Reglajul electronic al acestor încălzitoare instant face din costurile de exploatare o problemă controlabilă. Astfel, modul in care se foloseşte acest produs trebuie sa fie responsabil. Cu cât temperatura apei este mai ridicată, presiunea mai mare şi durata de folosire este mai lungă, cu atât costul energiei electrice se măreşte. Marele avantaj al acestui sistem, pe lângă faptul că va consuma curent electric doar când este folosit – şi nu permanent, ca în cazul boilerelor cu preîncălzire – este că poate fi utilizat din primul moment.

Soluţia propusă pentru încălzirea locuinţei este încălzirea cu ajutorul panourilor radiante cu infraroşu. Aceste panouri, de provenienţă coreeană, sunt singurele panouri patentate de pe piaţă şi, spre deosebirea de încălzirea clasică cu combustibili solizi, lichizi sau energie electrică, acest sistem încălzeşte corpurile prin radianţii infraroşii, senzaţia de confort termic realizându-se doar după 5 minute de la pornirea panourilor. Din punct de vedere al costurilor de exploatare, acest sistem este incomparabil mai eficient decât sistemele clasice. El beneficiază de un termostat prin se poate fixa temperatura dorită în fiecare încăpere, astfel încât perioada de timp în care aceste panouri consumă curent electric este direct proporţională cu temperatura exterioară, cu gradul de izolare al locuinţei şi cu timpul petrecut în acea locuinţă. În perioada în care casa nu este locuită, se poate fixa termostatul la temperatura de 7 grade, astfel încât să fie menţinut în permanenţă un climat antiîngheţ.

Avantajul determinant al acestor panouri este că nu necesită costuri de întreţinere şi nici efort de exploatare. Se elimină, astfel: necesitatea de a întreţine instalaţia, de efectua revizii periodice, mentenanţa cu piese de schimb, filtre şi alte consumabile necesare funcţionării; întocmirea proiectelor, autorizaţiilor, avizelor necesare montării şi exploatării centralelor clasice, precum şi relaţia impusă cu firmele omologate; riscul de colmatare a ţevilor şi a caloriferelor datorită impurităţilor prezente în apă netratata provenită din foraj; pericolul de explozie a centralei clasice; riscul de îngheţ a instalaţiei termice; grija de a alimenta permanent centrala cu combustibilul aferent, mai ales pe timpul nopţii; grija achiziţiei şi depozitarii combustibilului aferent; aerisirea anuală a caloriferelor; curăţarea permanentă a centralei clasice (fie ea cu lemne, peleţi, păcură sau motorină). 

Societatea GALASA CONS, operatorul unic al brandului CalduraIeftina.com, aduce pe piaţa românească un nou concept de eficienţă energetică, prin reducerea costurilor plătite de consumatori pentru utilităţile de care beneficiază, prin utilizarea acestor panouri cu infraroşu pentru încălzire, respectiv a încălzitoarelor instant pentru prepararea apei calzi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !