Soluţii anticriză propuse de IMM-uri

8Comentarii
Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA - Ioan Mintaş, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR) a prezentat ieri propunerile CNIPMMR de soluţii anticriză pentru sectorul de IMM – uri.  Video 

Printre acesta se numără alocarea a minimum 0,5% din PIB pentru programe destinate înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor. Se vrea, de asemenea, finanţarea de la bugetul de stat a diferenţei dintre costurile finanţării creditate, prevăzute în proiectele pentru fondurile structrale aprobate şi costurile actuale mult mai majorate. „Marea majoritate a firmelor lucrează cu credite de la bănci, iar în condiţiile actale băncile şi-au luat măsuri de precauţie, lucru care a adus la creşterea dobânzilor. Dacă înainte de declanşarea crizei cele două bănci de stat CEC şi EximBank practicau dobânzi de 9-10% acum acestea au ajuns la 15-19%”, a punctat Ioan Mintaş.

Pentru a veni în sprijinul IMM-urilor micii întreprinzători propun ca cele două bănci să acorde facilităţi acestui sector.

Produse româneşti

O altă măsură propusă de IMM-uri pentru a trece mai uşor pentre actuala criză economică este stimularea producerii şi vânzării produselor autohtone.„ Achiziţionarea de bunuri de larg consum pentru instituţiile statului numai de la producătorii din România prin excluderea intermediarilor şi încurajarea exporturilor prin subvenţii ar ajuta economia românească”, este de părere vicepreşedintele CNIPMMR.

Se propune de asemenea stagnarea extinderii supermarketurilor medii de tip Penny şi Plus care în opinia reprezentanţilor IMM urilor trimit profiturile în afara ţării şi pun presiune pe creşterea valutei.

Simona Albinaru8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor